promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jason Statham sose volt még ilyen bunkó, de nagyon jól áll neki
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Fortune hadművelet - A nagy átverés egy pokolian szórakoztató akció-vígjáték, ami szerencsére nem is akar több lenni.

Guy Ritchie eddig olyan filmeket hozott nekünk, mint például a Blöff, Úriemberek, Sherlock Holmes vagy az Egy igazán dühös ember, így természetesen a legújabb alkotásától is azt vártuk, hogy majd tökös és akciódús lesz, főleg, hogy Jason Statham a főszereplő – de ennél szerencsére többet kaptunk, ugyanis helyenként olyan kőkemény beszólások vannak ebben az alkotásban, hogy minket is meglep, mekkora nevetést tudnak kihozni belőlünk.

A Fortune hadművelet - A nagy átverés egy Orson Fortune nevű, James Bond bunkóbb változatának tekinthető ügynök (Jason Statham) legújabb bevetéséről szól, ami során vissza kell szereznie egy titokzatos, rendkívül értékes „valamit”, ami komoly veszélyt jelenthet. A csapatával együtt a misszió során megkörnyékeznek egy rosszban sántikáló milliárdost (Hugh Grant), de az akció sikeréhez be kell vonniuk egy világhírű színészt is (Josh Hartnett), aki élete szerepeként tekint a titkos küldetésre.

Már a leírásból is sejteni lehet, hogy ez a film tele van mókás jelenetekkel, amik főleg ahhoz kapcsolódnak, hogy a szereplők titkolóznak, és másnak adják ki magukat. Guy Ritchie itt kicsit feljebb tekerte a humort, de szerencsére az akcióból sem vitt vissza, így láthatjuk párszor, ahogy Jason Statham egy tank erejével megy neki a különböző méretű ellenfeleinek – csak most kivételesen 1-2 poént is ellő közben.


Kép: Profimedia

Jason Statham meglepően vicces ebben a filmben, érezni rajta, hogy kicsit sem vette komolyan magát, és pontosan tudja, hogy a morcos arckifejezése mennyire nevetséges egyes szituációkban. Persze az akciójelenetek zsigerből mennek neki, brutális csapásokat mér, amikor kell, szóval a rajongói nem fognak csalódni az alakításában – sőt, leginkább neki köszönhető, hogy ennyire szórakoztató az alkotás.

Maga a történet nincs túlbonyolítva, és ez valószínűleg azért van, mert az egész film elég bátortalan. Akár tisztes iparos munkának is nevezhetnénk, de Guy Ritchie érintése mégis egy picikét az átlag fölé emeli, mivel nála jobban senki se tudja ötvözni a bunkó humort, a csattanós akciót és a kifejezetten menőnek nevezhető stílust – vagyis összességében kicsit üres, de pokolian szórakoztató a Fortune hadművelet - A nagy átverés.

Ki kell emelni Hugh Grant zseniális alakítását, ugyanis olyan élvezettel hozza a tenyérbemászó milliárdost, hogy egyszerre imádjuk és utáljuk őt. Az is a film erényei közé tartozik, hogy párszor direkt szexista, de csak azért, hogy utána egy jól irányzott pofonnal mindig térdre kényszerítse ezeket az előítéleteket – ráadásul úgy, hogy ez sosem hat erőltetettnek, vagy hiteltelennek.


Kép: Profimedia

Igazából semmi kiemelkedő nincs ebben a filmben, kifejezetten különlegesnek sem lehet nevezni, mégis szépen összeáll az egész, minden a helyén van, és ezért végül határozottan jó élményt nyújt a nézőnek. Persze ehhez az is kell, hogy ne legyenek nagy elvárásaink, csak egy egyszerű akció-vígjátékra vágyjunk, amin jókat lehet nevetni – és az sem árt, ha viccesnek találjuk, ha valaki egy ízes káromkodással reagál valamire.

A Fortune hadművelet - A nagy átverés megmutatja, hogy Jason Statham vicces is tud lenni a szokásos bunkó keménykedések közepette, ez a film lett az akcióhős egyik legszórakoztatóbb alkotása. Guy Ritchie tökéletes egyensúlyban tartja az akciót, humort és a stílust, vagyis aki szereti a filmjeit, vagy csak egy egyszerű kikapcsolódásra vágyik, az semmiképp sem fog csalódni ebben az alkotásban.

Bőven vannak hibái is a filmnek, hiszen a készítők sokszor eldobják a logikát, de a karaktereknek köszönhetően az alkotás megtelik élettel és humorral, így a végeredmény nagyon szerethető és kellemes. Reméljük, hogy jön majd a folytatás is, hiszen jó lenne újra látni Jason Stathamet a folyton kellemetlenkedő Orson Fortune-ként.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás