promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A TV2 robbantani fog januárban, ami pusztulást hozhat az RTL nézettségére
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezekkel a műsorokkal indítja a 2023-as évet az RTL és a TV2.

Rossz érzéssel indulhatott az RTL-nek a 2023-as év, hiszen abban a tudatban kellett zárniuk az óévet, hogy csődöt mondott a Drága örökösök folytatása, amihez oly sok reményt fűztek. Ahogy azt mi is megírtuk, az RTL alaposan eltaktikázta magát, mikor össze-vissza pakolászta a magyar sorozat új évadának nyitóepizódjait, hiszen a Farm VIP döntője így is, úgy is megsemmisítő csapást mért rá.

A magyar kereskedelmi tv-csatornák nézettségi háborúja igen érdekesen zajlott az ünnepek alatt: karácsonykor az RTL filmjei teljesen megbuktak, míg a TV2-n vetített Reszkessetek betörők! szó szerint letartoltak mindent és mindenkit. Bár sokan a falra másznak már a "nincs karácsony Kevin nélkül"-mániából, a nézettségi adatokból tisztán látszik, hogy a magyar tv-nézők igenis szeretik nézni a Reszkessetek betörők!-et karácsonykor.

Most megnéztük, milyen műsorokkal indítja az újévet az RTL és a TV2, és bizony jó lesz, ha az RTL már most felkészül a vereségre, ugyanis a TV2 jóval erősebb műsorfolyammal indul 2023-ban.

Az RTL-en továbbra is 18:55-től lesz látható a Fókusz, amit 19:50-kor a Drága örökösök folytatása fog követni. Ezt követően egy ismétlés lesz látható, mégpedig a Nyerő Páros 2. évada, amiről már most kijelenthetjük, hogy a kutyát sem fogja már érdekelni. A hétvége is teljesen átalakul, ugyanis hosszabb szünetre vonul A mi kis falunk új évada, helyette pedig a Gólkirály lesz minden szombaton 20 órától. Ezt a produkciót is A mi kis falunk készítői jegyzik, szóval érdemes neki egy esélyt adni.

Vasárnaponként pedig a Cápák között 5. évada lesz képernyőn. Az már korábban bebizonyosodott, hogy az üzleti showműsort jó ötlet volt vasárnap főműsoridőbe tenni, mert elképesztő nézettséggel futott; hogy ez most is így lesz-e, az később kiderül, hiszen a TV2 is egy ígéretes műsort rakott vasárnapra.

Az már most látszik, hogy a hétköznapokat a TV2 fogja vinni, hiszen az RTL-el ellentétben ők nem ismétlést, hanem friss műsorokat fognak sugározni. A Tények Plusz után, 19:45-től a Szerencsekerék 3. évada folytatódik, amit 21:15-től a Vigyázat, gyerekkel vagyok fog követni, amit Ördög Nóra vezet majd, és magyar hírességek fognak szerepelni benne a gyermekeikkel együtt.

Szombaton filmeket fognak vetíteni, szóval minden esélye megvan a Gólkirálynak arra, hogy jó nézettséget hozzon az RTL-nek, vasárnap viszont érkezik a Sztárok a reptéren Csuti vezetésével, amiben a hazai sztárok párosan fognak munkákat kapni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - köztük Korda György és Balázs Klári is. Az új produkció rendhagyó időpontban, 10:55-kor fog debütálni, ami lássuk be, nem egy szerencsés ütemezés - talán az esti filmdömping helyett nekik is főműsoridőbe kellett volna tenniük a (Sz)állj munkába-t, ha azt akarják, hogy nézettsége legyen.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy a hétköznapokon a TV2 műsorfolyama az erősebb, míg a hétvégéket az RTL fogja inkább uralni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás