promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a Titanic 2, méghozzá Leonardo DiCaprio feltámadásával? Döbbenetes álhír terjed a YouTube-on, több millióan kattintottak már
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az álhírek és fake videók korában minden megtörténhet. Most is több százezer ember gondolta azt, hogy ez megtörténhet.

1997-et írtunk, amikor megjelent James Cameron rendezésében a világ egyik leglátványosabb filmje, amely rövid idő alatt bezsebelt 11 Oscar-díjat, Leonardo DiCaprio-nak pedig olyan fényes csillagot adott, amely után beindult az ifjú tehetség karrierje. Kevesen tudják, de nem ez volt az egyetlen Titanic-film, hiszen már korábban majdnem száz évvel ezelőtt elkészült egy alkotás, körülbelül egy hónapot kellett várni 1912-ben a katasztrófa után, és azonnal elkészült az első mozifilm.

Rengeteg fura sztori él a filmmel kapcsolatban, többek között az is, hogy az egyik szereplője egy túlélő, akinek ráadásul abban a ruhában kellett játszania, amelyben átvészelte a szörnyűségeket. Sajnos a filmet már senki nem láthatja, hiszen a kópiái egy 1914-es tűzvészben odavesztek.

A YouTube-on pedig időről időre előkerül egy trailernek tűnő kisfilm is, amely azt állítja, hogy érkezik a Titanic folytatása, amelyben Jack is visszatér. Már a feltételezés is abszurdnak tűnik, ennek ellenére több millió videómegtekintést jegyez a kamuvideó, amely évről évre feltűnik a népszerű videómegosztó műsorán. Most például 2023-ra ígérik a film folytatását. A kamutrailer amúgy jól össze van vágva Leonardo DiCaprio filmjeiből, többek között a Magyarországon is nagyon népszerű Viharszigetből. Azonban senki ne dőljön be neki, ha szembe jön vele egy ilyen videó, ilyen film ugyanis sosem fog elkészülni.

Íme az álvideó, amely nagyon sokszor megtalálható a YouTube-on:

(via Snopes)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás