promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem kapott karácsonyfát, a főtéren álló óriásfenyőt vitte haza észrevétlenül az autóján
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nemcsak a pulykát, de a karácsonyfát is elcsente a főtéri vásárból.

Belegondoltunk már abba, hogy mi történne, ha annyira el lennénk havazva a munkával és annyi felé lennének a gondolataink karácsony előtt, hogy csak december 24-én döbbennénk rá, hogy nem is vettünk karácsonyfát? Hovatovább az ünnepi vacsorához sem vettük meg a hozzávalókat, teljesen elfelejtettünk előkészülni szentestére. Ilyen valószínűleg nem fog megtörténni soha senkivel, de a fikciós komédiasorozatokban bármi megtörténhet.

Mr. Bean is pont ilyen helyzetbe került az 1992-ben bemutatott karácsonyi epizódjában. Sokan emlékezhetnek még rá, hogy a Rowan Atkinson által alakított karakter a főtéri karácsonyi vásárban akarta megvenni a fenyőfáját, azonban pont előtte kapkodták el az utolsó darabokat. Nem tudott hát mást tenni, kénytelen volt az egyetlen még rendelkezésre álló fenyőt elvinni, ami a főtéren álló óriásfa volt. Mr. Bean szépen rádöntötte a kis autója tetejére a hatalmas monstrumot, és fényfüzérrel együtt hazavitte magával.

Ez a jelenet még mindig benne van az említett epizódban, azonban létezik egy másik jelenet, amit teljesen érthetetlen okokból utólag vágtak ki belőle. Egy időben még ezzel együtt sugározták a televízióban is, Mr. Bean nem akart sok pénzt kiadni az ünnepi pulykáért, ezért beállt ahhoz a standhoz, ahol meg lehetett nyerni egyet. Annyi volt a feladat, hogy pontosan meg kellett tippelni, hogy hány kilót is nyom a hatalmas pulyka. Persze Mr. Bean ezt is jól kijátszotta, egy nagyon rafinált, nagyon vicces trükkel ezredpontossággal megmondta a súlyát, így aztán ő vihette haza. Szerencsére ez a jelenet a mai napig elérhető az interneten, így most ti is meg tudjátok nézni.

Azért sem érjük, hogy miért vágták ki ezt a jelenetet, mert később ez a pulyka nagyon fontos szerepet kap az epizódban. Ugyebár ez volt az a pulyka, ami később Mr. Bean fejére szorult, és amit csak nagyon nehezen sikerült leszedni róla.

Néhány évvel később ez a geg megjelent a Jóbarátok című sorozatban is. Rowan Atkinson ki is akadt annak idején erre, azt mondta, a sorozat készítői lopták tőle az ötletet.

„A poénok természetesen azért vannak, hogy inspiráljanak másokat, de attól még nem lophatod el őket csak úgy! Alig hittem el, amikor láttam. Bizarr”

- mondta akkor bosszúsan a színész.

A Boldog Karácsonyt, Mr. Bean! című epizódot már nemcsak 4:3-as képarányban, de HD-ben is meg lehet nézni a legnagyobb videómegosztó oldalon; igaz, itt egybe van rakva a karácsonyi és a szilveszteri epizód. Egyébként ezzel is kiválóan lehet hangolódni a karácsonyra, és még sokat is nevethetünk rajta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás