promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tündöklően bonyolult kvíz: 3 kérdés után nem leszel már hibátlan
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon megizzaszt-e ez a 10 kérdés?

Az egyáltalán nem egyedi jelenség széles a fölkereksége jelenség, hogy a médiában felkapott idegen eredetű szavakra rászűrnek az emberek a Google-ben vagy éppen az Idegen szavak szótárában a neten. Nagyon érdekes visszanénzi ezeket a szavakat egy idő múltá, hiszen kirajzolódik belőkük, hogy épppen melyikek voltak trendik. Sokszor azonban magunk is meglepődünk, hogy egyáltalán milyen szavak létezhetnek, és lehet, hogy azonnal meg is imádjuk őket, és használni fogjuk majd ezeket a mindennapokban.

A top keresésekből pedig akár arra is tudunk következtetni, hogy mi érdekli egyáltalán a neten az olvasókat. És mi az, amire kevésbé lehet igény, és rövi idő múlve kiveszhetnek a szükincsünkből.

Új tudástesztünkben 10 idegen eredetű magyar szónak a jelentésére kérdezünk rá nálatok. Simán megeshet, hogy prók vagytok, és kisujjból kirázzátok a helyes válaszokat, de az is megtörténhet, hogy bármennyire profik vagytok egy-két kérdésnél bizony hezitáltok majd elég sokat, míg ráböktök az egyik opcióra, amely a helyes lehet, és amellyel megeshet, hogy kimaxoljátok a kvízt. Tegyetek majd egy kósza próbát.

De az is megeshet, hogy rengeteg újdonsággal találkoztok, így pedig a játék és a kvíz, tudásteszt, egy kisebb szótanulással is felér.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás