promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pinokkió sose volt még ilyen jó, egy jóképű feltaláló pedig véletlenül léggyé változtatja magát
Borítókép:  Pinokkió / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett a Guillermo del Toro-féle Pinokkió a Netflixre, de az HBO MAX, illetve a Disney+ is tartogat pár remek filmet a nézőknek.

Veled is sűrűn előfordul, hogy a bőség zavarában azt sem tudod, hogy mit nézz a Disney+-on, Netflixen vagy az HBO MAX-on? Segítünk! Íme pár alkotás, amik jók lehetnek a következő napokban, ha egy kis szórakozásra, izgalomra vagy rettegésre vágyik az ember.

Netflix:

Pinokkió (2022, Guillermo del Toro's Pinocchio – Rendezte: Guillermo del Toro, Mark Gustafson) – családi stop motion film

Főszereplők: stop motion figurák

Leírás: Pinokkió történetét valószínűleg mindenki ismeri a világon, hiszen számtalan mese, illetve film elmesélte azt az utóbbi évtizedekben. Most a kétszeres Oscar-díjas Guillermo del Toro az, aki egy különleges stop motion mese formájában tárja a közönség elég ezt az örökérvényű, tanulságos sztorit, de persze a sajátos látványvilágával, illetve megközelítésével, hogy egészen új élményként hasson.

Guillermo del Toro korunk egyik legjobb rendezője és történetmesélője, a Pinokkió pedig egy igazi szerelemprojekt volt számára, hiszen gyermekkorának egyik legmeghatározóbb élménye volt az 1940-es Disney-féle változat megtekintése – nem csoda, hogy a közönség, illetve a kritikusok is teljesen odavannak ezért az alkotásért.

Mindenképp érdemes megnézni a Netflixen Guillermo del Toro Pinokkióját, ugyanis egy valóban különleges, maradandó élményt ígér ez a stop motion mese, amivel jó eséllyel újabb Oscar-díjat szerez magának a mester.

Disney+:

A légy (1986, The Fly – Rendezte: David Cronenberg) – horror/sci-fi/dráma film

Főszereplők: Jeff Goldblum, Geena Davis

Leírás: Egy jóképű tudós, Seth Brundle (Jeff Goldblum) egy teleportációs eszközön dolgozik, amit nagyon izgalmasnak talál egy csinos újságíró (Geena Davis). A kísérlet sikerrel jár, ők egymásba szeretnek, de akad egy hatalmas gond: Seth saját magán tesztelte a találmányát, és teleportálás közben egy légy is volt a kabinban, így összeolvadt a DNS-ük, ami azt eredményező, hogy szép lassan légy-szerű szörnyeteggé válik.

David Cronenberg a horror mestere, ráadásul nem olcsó rémisztgetésekkel szolgálja ki a közönség igényeit, hanem igazi, lélekbe hatoló félelemmel és undorral. A légy egy tökéletes film, ami úgy hátborzongató, hogy közben megható és izgalmas is – de persze eléggé megkopott technikailag az utóbbi 36 évben.

Aki még nem látta A légy című horror klasszikust, az mindenképp nézze meg a Disney+-on – de csak ha bírja gyomorral, ugyanis van benne pár valóban undorító jelenet.

HBO MAX:

Uncharted (2022, Uncharted – Rendezte: Ruben Fleischer) – akció/kalandfilm

Főszereplők: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas

Leírás: A fiatal Nathan Drake (Tom Holland) egy rutinos tolvaj, éppen ezért a segítségét kéri egy kincsvadász, Sully (Mark Wahlberg), hátha közös erővel sikerült megtalálniuk egy 500 éves kincset. Persze nem ők az egyetlenek, akik meg akarják szerezni maguknak, így elkezdődik a verseny, folyamatosan borsot törnek a másik orra alá, és egyre veszélyesebb lesz ez a kaland.

Ez egy rendkívül szórakoztató, látványos, és „tipikus” hollywoodi kalandfilm, a műfaj minden pozitívumával és negatívumával. Tom Holland remekel ebben az alkotásban, ami a népszerű PlayStation játékokon alapul. Tökéletes esti kikapcsolódás, ugyanis nem kell rajta gondolkodni, cserébe kellemes élményt nyújt.

Az év egyik legszórakoztatóbb filmje volt az Uncharted, amit most végre bárki megnézhet az HBO MAX-on.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás