promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
30 év után kiderült Mr. Bean keresztneve, sosem találnád ki, mi a teljes neve
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végre megtudtuk, mi a teljes neve Mr. Beannek.

A Mr. Bean című kultikus angol sorozat 1990 és 1995 között futott, majd mozifilmek és animációs sorozat is készült belőle. A klasszikus produkcióval kapcsolatban nagyon sok érdekességet lehet találni az interneten, például hogy Rowan Atkinson már 1979-ben kitalálta a botcsinálta angol kisember figuráját, amikor az oxfordi egyetemen tanult villamosmérnöknek. Mr. Bean jellegzetes hangját először a 79-ben indult Not the Ning O'Clock News című szkeccssorozat wc-vásárlós jelenetében használta, amit alább nézhettek meg.

Mr. Bean nevével kapcsolatban több érdekesség is van: például eredetileg Mr. White-nak hívták, aztán lett belőle Mr. Cauliflower, csak ezek után lyukadtak ki a Bean-nél. A karakternek sosem derült ki a keresztneve, mindig és mindehol Mr. Beanként, vagy egyszerűen csak Bean-ként mutatkozott be. A készítők nagyon ügyeltek arra, hogy a karakter teljes neve sose derüljön ki, és ez 32 évvel a sorozat indulása óta sincs másképp.

Ha a sorozat bármelyik epizódjában, vagy a Bean - Az igazi katasztrófafilm-ben látszódott is a karakter személyi igazolványa vagy útlevele, abban is úgy szerepelt csak a neve, hogy a first name-hez írták a mr-t, a last name-hez pedig a Bean-t.

(Fotó: YouTube/screenshot - Bean: Az igazi katasztrófafilm)

Van azonban egy pletyka arról, hogy a Mr. Bean nyaral című mozifilmből tényleg megtudhatjuk a teljes nevét: úgy hírlik, hogy a produkcióban egy pillanat erejéig jól látszik a karakter útlevele, amiben a Rowan Bean név olvasható. Ezt persze még soha, senkinek sem sikerült kifotóznia a filmből, szóval egyelőre ez megmarad pletykának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás