promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy gigászi troll támadása és egy vérfagyasztó ördögűzés is vár rád a héten
Borítókép:  Troll / netflix.com (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix ránk eresztett egy hatalmas trollt, az HBO MAX egy klasszikus ördögűzéssel támad, a Disney+-on pedig újranézhetjük az Avatart.

Veled is sűrűn előfordul, hogy a bőség zavarában azt sem tudod, hogy mit nézz a Disney+-on, Netflixen vagy az HBO MAX-on? Segítünk! Íme pár alkotás, amik jók lehetnek a következő napokban, ha egy kis szórakozásra, izgalomra vagy rettegésre vágyik az ember.

Netflix:

Troll (2022, Troll – Rendezte: Roar Uthaug) – kaland/akciófilm

Főszereplők: Ine Maria Wilmann, Kim Falck

Leírás: Szokták mondani, hogy minden legendának van valamilyen szinten alapja. Most a norvégoknak kell ezt a saját bőrükön megtapasztalniuk, ugyanis ebben az epikusnak tűnő filmben egy gigantikus troll szabadul el több ezer év után, és egyáltalán nem tűnik kipihentnek, vagy boldognak, ugyanis egyből pusztításba kezd – a hatóságoknak muszáj megállítaniuk, mielőtt Oslót is a földdel teszi egyenlővé.

Rég kaptunk már igazán jó szörnyes filmet, amiben egy hatalmas lény zúz. Legutóbb talán a 2021-ben bemutatott Godzilla Kong ellen volt olyan, amire érdemes volt figyelni, de úgy tűnik, hogy most a Netflix is kitesz magáért, ugyanis ez a trollos film kifejezetten érdekesnek, látványosnak és már-már hátborzongatónak tűnik az előzetes alapján – szóval felkészülhetünk egy izgalmas kalandra.

Aki szereti a szörnyes filmeket, az mindenképp nézze meg Netflixen a Trollt, ugyanis az év talán legnagyobb dobásának ígérkezik a műfaj szerelmesei számára – ráadásul norvég alkotás, ami még különlegesebbé teszi.

Disney+:

Avatar (2009, Avatar – Rendezte: James Cameron) – sci-fi/kaland/akciófilm

Főszereplők: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang

Leírás: Jake Sully egy különleges küldetés miatt a hatalmas, kék, emberszerű űrlények, a Na'vik bolygójára, a Pandorára keveredik, ahol tanulmányoznia kell a helyi szokásokat, majd rá kell vennie az őslakosokat, hogy hagyják el az otthonukat, mert az emberek értékes anyagot akarnak ott bányászni. Jake Sully hamar beleszeret az egyik lénybe, Neytiribe, így végül közösen szállnak harcba, hogy megvédjék a betolakodó emberektől a Na'vik csodálatos világát.

James Cameron 2009-ben megalkotta minden idők legsikeresebb filmjét, az Avatart, ami egyszerűen fantasztikusan néz ki, technikai mérföldkőnek számír, és a mai napig sokak kedvence. Nem csoda, hogy a hatalmas bevétel láttán a stúdió még legalább kettő, de inkább négy folytatást kért a rendezőtől, ami azt jelenti, hogy még jobban elmerülhetünk Pandora elképesztő világában.

December 15-én érkezik a mozikba az Avatar epikusnak ígérkező folytatása, az Avatar: A víz útja, így mindenképp érdemes előtte újranézni az első részt a Disney+-on.

HBO MAX:

Az ördögűző (1973, The Exorcist – Rendezte: William Friedkin) – horrorfilm

Főszereplők: Max von Sydow, Ellen Burstyn, Linda Blair

Leírás: Egy fiatal lány elkezd furcsán, már-már túlvilági módon viselkedni, ami nagyon megrémiszti az édesanyját. Elkeseredésében papot hív hozzá, hátha sikerül segítenie a lányán, de ez végül nehezebbnek bizonyul, mint bárki gondolta volna, ugyanis ördögűzést kell végrehajtani rajta, ami nemcsak az ártatlan tini, hanem a pap életébe is kerülhet, ugyanis maga a gonosz az, amit ki kell űzni.

Sokan minden idők legjobb, legfélelmetesebb horrorfilmjeként emlegetik Az ördögűzőt, és ez nem véletlen. Ez az alkotás még a mai napig hátborzongató, félelmetes és felkavaró. Tény, hogy egyes effektek az utóbbi 51 évben csúnyán megkoptak, és mai szemmel már gagyinak hatnak, de még ez sem tudja elrontani az összképet – ezt az alkotást mindenkinek látnia kell legalább egyszer az életben.

Aki kíváncsi egy igazi horrorklasszikusra, az ne habozzon, nézze meg az HBO MAX-on Az ördögűzőt, ami az utóbbi évtizedekben emberek millióinak okozott már álmatlan éjszakákat.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás