promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális bukás: elkaszáltak több magyar sorozatot is, ezeknek már soha nem fogjuk látni a folytatását
Borítókép:  rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Három magyar sorozat is repült, ami mostanában sokak kedvencévé válhatott.

Most, hogy az RTL elindította a saját streamingoldalát, jóval több saját gyártású, magyar sorozatot fogunk tudni nézni mind online, mind pedig a televízióban. Vannak azonban olyan szériák, amiket ugyan sokan megszerettek az elmúlt időszakban, mégsem hoztak olyan nézettségi számokat, hogy az adott kereskedelmi televíziós csoport értelmét látta volna a folytatásának. A SorozatWiki-hez eljutott az információ, hogy három magyar sorozatot elkaszáltak: kukába került egy TV2-es és két RTL-es produkció is.

A Doktor Balaton éppen a koronavírus-járvány kellős közepén, 2020 utolsó napjaiban debütált a TV2-n. Ugyan két ünnep között jó számokat produkált a nagy várakozással övezett sorozat, de amint visszatért mellé a Keresztanyu, máris visszaesett a nézettsége, ami 2021 februárjában csak még lejjebb zuhant. 45 epizód után a TV2 aztán váratlanul levette a képernyőről, viszont berendelték a 2. évadot. Miután leadták az 1. évad utolsó részeit, idén áprilisban műsorra tűzték a Doktor Balaton 2. évadát, ami már olyan katasztrofális eredményeket szolgáltatott, hogy a csatornának nem érte meg tovább próbálkoznia azzal, ami szemmel láthatóan nem megy.

Igaz, ha úgy vesszük le lett zárva a történet, hiszen Dr. Balla Tóth átadta a háziorvosi praxist és megtalálta a szerelmet, de mondjuk inkább azt, hogy ez egy ügyes stratégiai húzás volt inkább a TV2-től, hogy úgy iratták meg a 2. évad végét, hogy az valamennyire lezárja a sorozatot, de mégis tudják majd folytatni, ha úgy adódnak, hogy valamilyen csoda folytán elkezdik többen nézni.

A Hotel Margaret esetében már az első epizódok után borítékolható volt a totális bukás és a kasza, ugyanis az RTL nagyon mellélőtt ezzel a produkcióval. A krimi műfajban készült napi sorozat kapásból közepes nézettséggel indította, aztán folyamatosan a saját negatív rekordjait döntögette meg, mígnem a teljes érdektelenségbe süllyedt. 1 hónap után már késő estére tették át, majd végül éjfélre száműzték - de ekkor már hihetetlenül alacsony volt a nézettsége. Úgy tudni, az RTL nem is tervez tovább ezzel a sorozattal, tehát csupán 1 évadot, és 60 epizódot élt meg a Hotel Margaret.

A Séf meg a többiek abban különbözik az előző két sorozattól, hogy ez nem saját fejlesztésű, hanem egy orosz széria magyar adaptációja. Az idén márciusban debütált sorozat igen jó nézettséggel indított, aztán közepesre esett vissza. Az RTL csak az évad felét adta le, aztán nyári szünetre küldte; múlt hét vasárnap tért vissza új epizódokkal. Érdekes, hogy ennek a sorozatnak a nézettsége nem indokolja a kaszát, az RTL mégsem akarja folytatni.

A SorozatWiki szerint valószínűleg az orosz-ukrán háborúnak lehet köze a dologhoz, hiszen egy orosz sorozat adta az alapját. A lap megkereste az RTL-t, hogy magyarázzák meg, miért nem készül több része A Séf meg a többiek-ből, de a csatorna a mai napig sem adott választ.

FRISSÍTÉS: Az RTL megerősítette, hogy az orosz-ukrán háború miatt nem folytatódhat A Séf meg a többiek. A csatorna hivatalos válasza az alábbi cikkben olvasható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás