promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Auth Csilla így néz ki 50 évesen, a kilencvenes évek magyar zenei gigasztárja volt
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az énekesnő nem sokat változott, viszont civil pályára váltott.

Az 1990-es évek a rendszerváltás utáni felszabadultság-érzet, illetve az első nagy társadalmi csalódások időszakát jelentették Magyarországon. Az akkori zenék sokaknak idéznek fel kellemes, vagy éppen kellemetlen emlékeket – Auth Csilla dalai mindenképpen az első csoportot gyarapítják.

Az énekesnő idén áprilisban ünnepelte az 50. születésnapját, és már jó ideje eltűnt a nyilvánosság szeme elől. Nagyjából 2008 óta, hiszen a Bon-Bon együttessel sokáig szoros együttműködésben dolgozó sztár akkor váltott civil foglalkozásra.

Tanácsadó és instruktor lett egy válássegítő cégnél, mert a médiában és szórakoztatóiparban eltöltött évei után olyan elfoglaltságot keresett magának, amiben tényleges segítséget nyújthat az embereknek. Az utolsó albumát 2009-ben adta ki.

Csilla édesapja, Auth Ede zongorista és zeneszerző volt (neki köszönhetjük például a Hol jár az eszem, vagy az Ördögből angyal lehetnél című számokat), így a lányának volt kitől örökölnie a tehetségét. Az énekesnő maga is évekig zongorázott, majd zenei szerkesztőként dolgozott.

Az első szólóalbuma 1998-ban jelent meg, így a karrierje látványos része tényleg nem túl hosszú időt, legfeljebb egy évtizedet ölel fel. Az Egy elfejtett szó, a Szolnoki Péterrel (Bon-Bon) közösen előadott Féltelek, vagy a Jól vagyok és pont ma is sűrűn játszott számok a rádiókban.

Auth Csilla ma így néz ki, nemrég a Retró Rádió beszélgetett vele, felelevenítve a régi szép időket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás