promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL megerősítette: visszatér a Barátok közt univerzuma, a Berényi családtól nem olyan könnyű megszabadulni
Borítókép:  RTL (screenshot/Barátok közt)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Más és mégis ugyanaz a két sorozat.

2021 nyarán egyik pillanatról a másikra véget ért a több generációt átívelő sorozat az RTL-en. Sok embernek a Barátok közt maga volt a biztonságos bázis, ami mindig, a hét minden napján - kivétel hétvégén - ott volt velük a konyhában vagy a nappaliban. Annyi minden változott a világban, de a Barátok köztben valójában semmi sem: a nézők úgy érezhették, hogy ők és a szereplők egy szűk réteget, egy családot alkotnak.

Ennek lett vége 22 év után:

Viszont csak 1 évet kellett várni, és talán az RTL is rájött közben, hogy e sorozat nélkül a csatorna maga sem igazi, mert a Sorozatwiki megkeresésére elismerték, hogy

a Ki vagy te a Barátok közt univerzumában játszódik. Ráadásul az új sorozatban felbukkanó Berényi Timi karaktere ugyanaz a személy, mint aki az évekig futó legnépszerűbb napi sorozatban volt látható.

Mindkét sorozatban Pásztor Virág személyesíti meg Timit. Bár az adott kereskedelmi csatorna kihangsúlyozta, hogy

„a főszereplő személye ugyanaz, és a világ is, amiben íródott, de két teljesen külön műfajű sorozatról van szó. A Ki vagy te hetente nagyjából 25 perces epizódokkal jelentkezik majd, és véges történetű, tehát ez azt jelenti, hogy 20 rész után be fog fejeződni. A produkció nem egy általános, könnyed és szórakoztató jellegű telenovella, hanem egy feszültségkeltő krimi."

Írták körül, s azzal folytatta a bemutatását az RTL, hogy a Ki vagy te a mai fiatalok problémáival és álmaival fog foglalkozni,

„hiszen maga a sztori lényege, hogy egy fiatal csapatról és az ő enigmatikus mesterük útkereséséről szól, amit azonban az egyikük tragikus halála tör meg. A valódi igazsággal pedig kizárólag Timi tud csak szembenézni."

A Sorozatwiki szúrta ki azután, hogy az első részt megnézték a most induló RTL+ streaming platformon. Az előbb említett felvétel végén Pásztor Virág által alakított karaktere Berényi Timiként mutatkozik be. De már maga az élettörténet is eléggé figyelemfelkeltő volt, hiszen az újonnan induló sorozat Timije ott folytatja, ahol a Barátok köztben abbahagyta. A másik érdekesség pedig, hogy mindkét sorozatot az UFA Magyarország gyártja - halkan teszem hozzá, hogy az X-Faktort is.

Virág mellett a másik főszereplő egyébként Lengyel Tamás, aki talán az egyike a legnépszerűbb magyar szinészeknek, s akit a karrierje kezdetén sokan Leonardo DiCaprióhoz hasonlítottak. Ez az egész főleg egy 2001-es képének köszönhető:

Az első epizód az RTL+-on már megnézhető, a TV-ben azonban november 26-án lesz látható a Mi kis falunk után. A Lengyel Tamás rajongóknak ez duplán élvezetes hír.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás