promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy titokzatos hajó rejtélye, és a leggagyibb Frankenstein történet vár rád a héten
Borítókép:  1899 / imdb.com (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ideje újranéznünk a Harry Potter-szériát az HBO Max-on, de a Netflix is tartogat nekünk egy izgalmasnak ígérkező, új, misztikus sorozatot.

Veled is sűrűn előfordul, hogy a bőség zavarában azt sem tudod, hogy mit nézz a Disney+-on, Netflixen vagy az HBO MAX-on? Segítünk! Íme pár alkotás, amik jók lehetnek a következő napokban, ha egy kis szórakozásra, izgalomra vagy rettegésre vágyik az ember.

Netflix:

1899 (2022, 1899) – misztikus történelmi horror/dráma sorozat

Főszereplők: Andreas Pietschmann, Emily Beecham, Aneurin Barnard

Leírás: Ahogy a cím is jelzi, 1899-ben járunk, egy különböző nemzetiségű bevándorlókkal teli hajó éppen az öreg kontinensről az új felé tart egy jobb élet reményében, amikor hirtelen a semmiből üzenet érkezik egy olyan hajóról, ami több hónapja eltűnt. Végül úgy döntenek, hogy megnézik, mi a helyzet vele, de ezek után elszabadul a pokol, és rémálommá válik az utasok élete – a rejtély pedig egyre csak fokozódik.

Aki látta a Sötétség (Dark) című zseniális, misztikus sorozatot, az örülhet, ugyanis annak a készítői csinálták az 1899-et, így biztos, hogy most is kapunk pár érdekfeszítő, agyeldobós jelenetet, ami próbára tesz minket, és csak elégedetten fogunk csettinteni utána, hogy „ez az, végre valami új, amit eddig még sosem láttunk” – minden jel arra utal, hogy ez a sorozat lesz az év egyik legkülönlegesebb, legjobb alkotása.

A készítők a Sötétséggel már bizonyítottak, így mindenképp érdemes adni az 1899-nek is egy esélyt, ha szeretjük a rejtélyes, izgalmas sorozatokat, amik meghálálják a türelmünket és a figyelmünket.

Disney+:

Victor Frankenstein (2015, Victor Frankenstein – Rendezte: Paul McGuigan) – sci-fi/dráma/horror film

Főszereplők: Daniel Radcliffe, James McAvoy

Leírás: Mindenki ismeri Mary Shelley klasszikusát, a Frankensteint, amiben egy „őrült” orvos halott emberek testrészeiből rak össze egy lényt, akit végül életre kelt, de persze nem sül el jól a dolog. A Victor Frankenstein című, mondhatni előzményfilm Frankenstein (James McAvoy) segédjéről, Igorról (Daniel Radcliffe) szól, aki különleges barátságot köt a fiatal orvostanhallgatóval, aki olyan dolgokkal kísérletezik, amikkel nem biztos, hogy szabadna.

Rengetegszer vászonra álmodták már Frankenstein történetét, de talán sosem volt még ennyire furcsa. Ez a film néhol annyira gagyi, hogy már szórakoztató, de nem biztos, hogy a készítők is tudták, hogy a közönség milyen humorosnak fogja találni ezt az erősen eltúlzott alkotást. Daniel Radcliffe és James McAvoy arcán is folyton ott a meglepettség, hiszen minden bizonnyal ők sem hitték volna, hogy a Victor Frankenstein annyira rossz lesz, hogy az már szinte jó.

A Victor Frankenstein tipikusan olyan embereknek való, akik képesek szórakozni az igénytelenségen, és kifejezetten örömüket lelik abban, ha egy film nem jó, de mégis úgy tesz, mintha az lenne.

HBO MAX:

Harry Potter-széria (2001-2011, Harry Potter – Rendezte: Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell, David Yates) – családi fantasy/kaland filmek

Főszereplők: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Leírás: A J. K. Rowling könyvei alapján készített Harry Potter-széria egy olyan sanyarú sorsú fiúról (Daniel Radcliffe) szól, akinek teljesen megváltozik az élete, mikor kiderül, hogy ő is varázsló, és várják őt Roxfortba, hogy ott megtanulhassa a dolgokat. A kaland során összeismerkedik Hermionéval (Emma Watson) és Ronnal (Rupert Grint), akikkel örök barátságot fogadnak, és együtt vészelik át a különböző veszélyeket – amik általában a gonosz Voldemort miatt történnek.

A Harry Potter-széria emberek millióinak a kedvence, ami érthető, hiszen izgalmas, varázslatos, kedves és sokak számára nosztalgikus, mivel ezeken a nagy sikerű filmeken nőttek fel. A legtöbben ilyenkor szokták megtartani az éves maratont is, így mi is erre bátorítunk mindenkit, hiszen az HBO MAX-on a Rowling-féle varázsvilág összes filmje elérhető, így bármikor meg lehet tekinteni őket.

Aki szeretne ismét elmerülni Harry Potter izgalmakkal és érdekességekkel teli világába, most megteheti – akár csak az alap széria 8 filmjével, vagy a Legendás állatok 3 filmjével kiegészítve is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás