promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Egyesült Államok elnöke valójában vámpírvadász volt, Lindsay Lohan pedig visszatért?
Borítókép:  Abraham Lincoln, a vámpírvadász / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lindsay Lohan egy karácsonyi filmet hozott nekünk, ideje felidézni Quentin Tarantino első mozifilmjét, illetve egy elborult Abraham Lincolnos akció-horror is vár ránk az eheti streaming ajánlóban.

Veled is sűrűn előfordul, hogy a bőség zavarában azt sem tudod, hogy mit nézz a Disney+-on, Netflixen vagy az HBO MAX-on? Segítünk! Íme pár alkotás, amik jók lehetnek a következő napokban, ha egy kis szórakozásra, izgalomra vagy rettegésre vágyik az ember.

Netflix:

Karácsonyi románc (2022, Falling for Christmas – Rendezte: Janeen Damian) – karácsonyi romantikus-vígjáték

Főszereplők: Lindsay Lohan, Chord Overstreet

Leírás: Egy fiatal, gazdag, Paris Hilton-szerű hotelörökösnő, Sierra Belmont (Lindsay Lohan) éli a gondtalan kis életét, elrugaszkodva a valóságtól, de éppen, miután megkérik a kezét, egy szörnyű balesetet szenved, aminek hatására elveszíti az emlékezetét, és elfelejti, hogy ki is ő – ráadásul pár nappal karácsony előtt. Egy jóképű férfi (Chord Overstreet) megtalálja őt, majd próbál neki segíteni, hátha eszébe jut valahogy a valódi énje, de ahogy az ehhez hasonló filmeknél lenni szokott, szép lassan közelebb kerülnek egymáshoz, és komoly döntés elé kényszerülnek.

Ez a kicsit korán érkező, de kellemesnek ígérkező karácsonyi romantikus-vígjáték az egykori tinisztár, Lindsay Lohan nagy visszatérése, miután hosszú évekkel ezelőtt hátat fordított neki Hollywood a féktelenül bulizós életvitele és a botrányai miatt. A híresség már tiszta, ráadásul nagyon boldog, mivel nemrég megházasodott – és nagyon izgatott a Karácsonyi románc miatt, hiszen rengeteg múlik ennek az alkotásnak a sikerén.

Aki szereti az egyszerű, de szerethető karácsonyi filmeket, azoknak tökéletes választás lesz a Netflix alkotása, de azoknak is ajánlott, akik szeretnék látni, hogyan is teljesít manapság Lindsay Lohan.

Disney+:

Abraham Lincoln, a vámpírvadász (2012, Abraham Lincoln: Vampire Hunter – Rendezte: Timur Bekmambetov) – történelmi akció/horror/fantasy film

Főszereplők: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic Cooper, Anthony Mackie

Leírás: Az Egyesült Államok 16. elnöke, Abraham Lincoln rájön, hogy léteznek vámpírok, ráadásul azt tervezik, hogy leigázzák az embereket, és elfoglalják Amerikát. Ezt persze nem nézheti tétlenül, így mondhatni háborút indít ellenük, ami persze hatalmas áldozatokkal jár – de Abraham Lincoln mindent megtesz azért, hogy ezek a gonosz lények ne győzedelmeskedjenek.

Ennek a filmnek annyira rettenetes az ötlete, hogy az már-már zseniális, hiszen nem kis bátorság/bunkóság kellett ahhoz, hogy egy nagyjából zs-kategóriás alkotás kedvéért az Egyesült Államok egyik legtiszteltebb elnökéből egy baltával mészárló akcióhőst csináljanak, aki vámpírokat gyilkol. A film a nevetségessége ellenére tartogat pár látványos, izgalmas jelenetet az erre vevő nézőknek, akik biztos, hogy jól fognak szórakozni rajta.

Ha valaki szereti az elborult, teljesen komolyan vehetetlen akció-horrorokat, akkor biztos, hogy élvezni fogja a Disney+-on ezt a filmet, hiszen ilyen őrületet ritkán láthatunk – a Wanted rendezője pedig kihozta a maximumot ebből az elvetemült ötletből.

HBO MAX:

Kutyaszorítóban (1992, Reservoir Dogs – Rendezte: Quentin Tarantino) – krimi/thriller film

Főszereplők: Tim Roth, Harvey Keitel, Michael Madsen, Steve Buscemi

Leírás: Pár bűnöző összejön egy nagy fogásnak ígérkező ékszerrablás kedvéért, de valami nagyon félremegy, ezért a rendőrséggel való lövöldözés után a túlélők visszamennek a megbeszélt helyre, hogy kivárják a balhé végét, és rájöjjenek, hogy vajon mi lehetett a gond. Persze felmerül, hogy esetleg van egy besúgó közöttük, így elkezdődik a bizalmatlankodás, a férfiak pedig hamar agresszívvá és kiszámíthatatlanná válnak.

Quentin Tarantino minden idők egyik legjobb forgatókönyvírója/rendezője, és ezt már az első mozifilmjénél is érezni lehetett, hiszen a Kutyaszorítóban egy rendkívül feszült, érdekes alkotás, ami tele van zseniális párbeszédekkel és ikonikus jelenetekkel – arról nem is beszélve, hogy a színészek életük legjobb alakításait nyújtják, szóval nem véletlenül lett ez a film egy igazi klasszikus.

Quentin Tarantino már az első mozifilmjével maradandót alkotott, a Kutyaszorítóban egy igazi mestermű, amit mindenképp látni kell – még akkor is, ha esetleg nem igazán szeretjük a filmkészítő többi alkotását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás