promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jennifer Aniston egy félmeztelen fotózáson beszélt róla, a Jóbarátok 53 éves sztárja hihetetlen dolgokat mondott
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jennifer Aniston őszintén mesélt róla egy intim fotózáson.

Az ikonikus amerikai sorozatnak az első része 1994. szeptember 22-én került adásba, a befejező évad pedig 2004. május 6-án. A napokban beszélt arról Jennifer Aniston, aki e sorozat, a Jóbarátok Racheljeként vált ismerté, hogy mennyire gyűlöli a közösségi médiát, nem is látja értelmét és szerinte nagyban befolyásolja azt, hogy Hollywoodban már nincsenek kimondottan filmsztárok. Arról nem is beszélve, hogy régen még az Oscar-partik is szórakoztatóbbak voltak.

„A közösségi média, vagyis a gyors felemelkedések és még annál is gyorsabb bukások világában élünk, ahol a tartós dolgok már teljesen haszontalannak látszanak és ezért természetesen azokká is válnak”

foglalta össze a színésznő, hozzátéve, hogy véleménye szerint a Jóbarátoknak pont ez a kulcsa és az előnye: azért megállíthatatlan még mindig a sikere ennyi év után is, mert egyáltalán nem jelenik meg a közösségi média a több évados sorozatban. A való világot látjuk: személyes kapcsolati drámák, szerelmek, hibázások, barátságok, összeveszések és élcelődések: személyes kontaktok a modern online kommunikáció helyett, amiből lassan a lényeg vesződik el. Önmagunk szerepe és a tartós kapcsolatokkal való minőségi foglalkozás. Aniston szerint szörnyű, ahogy a világ egyre jobban gyorsul, és az emberek már olykor lassítani is elfelejtenek, mert azt hiszik, hogyha egy másodpercre is megállnak, akkor lemaradnak valamiről. Ez a Jóbarátok idejében nem volt,

„Mi tényleg szerettük egymást, és vigyáztunk egymásra. Nem tudom, miért van még mindig visszhangja; nincsenek iPhone-ok. Csak emberek beszélgetnek egymással. Már senki sem beszélget egymással”

E fentebb említett idézetek a színésznő legújabb interjújából származnak, amiben a gyerekvállalás is szóbakerült: vagyis épp annak hiánya. A beszélgetés egyébként egy fotózáson jött létre, az Allure magazin címlapfotózásán: a népszerű színésznő eddig sem rejtegette idomait, és most is félmeztelenül állt a kamerák elé. Közben pedig arról nyílt meg őszintén, hogy mint sokan másokat az ő korában, vagy csak azért, mert Nő és az elvárások mások, mint egy férfi esetében, rengeteg támadas érte az évek során amiatt, mert nincsen gyereke.

Soha ennyire őszintén nem beszélt erről a fajta traumáról Aniston. Lehetett sejteni, hogy a szíve mélyén ott van az anyaság gondolata, hogy olykor azért a fejében van, mi lett volna, ha gyermeket vállal és hogy vajon miért nem jött össze neki, de soha nem mondta ki ezeket a nyilvánosság előtt. Talán ezért is kapott most ekkora figyelmet az Allure magazin mélyinterjú, - a félmeztelen pózolás mellett, természetesen -.

„Rengeteg nehéz kihíváson mentem keresztül, főleg a 30-as és 40-es éveimben, de ettől függetlenül hálás vagyok azért, hogy megtörténtek velem ezek a negatív dolgok, mert ezek nélkül most, 53 évesen biztosan nem az a nő lennék, akivé kellett, hogy váljak”

- kezdte a színésznő az újságíró, Danielle Pergament kérdéseire a válaszolgatást. És kihangsúlyozta, hogy a negatív időszakok és történések kellettek ahhoz, hogy jobban megismerje saját magát és rátaláljon arra a Nőre, aki most például itt ül és beszél,

„ Ha máshogy alakult volna az életem, talán még mindig az a lány lennék, aki tele van félelmekkel, aggályokkal, és fogalma sincs, ki is ő valójában”

Ezek után tért rá az 53 éves színésznő arra, hogy nem egyszer próbált teherbe esni,

„Ez a sok-sok év és állandó találgatások... nagyon nehéz időszak volt. Végigcsináltam a lombikprogramot, kínai teákat ittam, amit csak akartál, tényleg mindent beleadtam. Bármit megadtam volna azért, hogy valaki azt mondja nekem: „Fagyasztasd le a petesejtjeid, tedd meg magadnak ezt a szívességet!”. Persze, ilyenre nem gondolsz. Úgyhogy itt tartok ma. Ez a hajó már elment”

Majd azzal folytatta, kihangsúlyozva, hogy nem bánt meg semmit,

„Tulajdonképpen most egy kis megkönnyebbülést érzek, mert nincs többé bennem az a kérdés, hogy képes vagyok én erre? Talán igen, esetleg. Soha többé nem kell nekem ezen gondolkodnom”

Mégis a legerősebb mondata, ami elhangzott ebben az interjúban az az, ahogy bevallja: megpróbált teherbe esni, nem sikerült, fájdalmas volt, de már helyretette magában és nincs bűntudata már amiatt, mert nem teljesítette a nőkre ruházott egyik leglényegesebb feladatot, amit a Társadalom vár el már ősidők óta: az anyaságot.

Ennek kapcsán szóba került a szülei válása is,

„Mérgező a harag. Azáltal tanultam meg, hogy néztem, ahogy anyám soha nem enged el. Emlékszem, azt mondtam neki egyszer: 'Köszönöm, hogy megmutattad, mi nem lesz soha.' Szóval ez az, amikor arra gondolok, hogy elfogadjuk az életünkben megtörtént sötétebb dolgokat, a nem túl boldog pillanatokat, és megpróbálunk olyan helyeket és személyeket találni, ahol tisztelhetjük a negatívat azért, amit nekünk adtak”

Kihangsúlyozta, hogy a család az az, amit mindig meg kell bocsátanunk: bármit is tesznek, vagy mi is bármit csinálunk, ők lesznek azok, akik mindig mellettünk fognak állni. Amikor a szülei válása megtörtént, csak abban volt biztos, hogy el kell hagynia a házat, a családi házat, mert nem jó ott lenni. De az újságírónak azt is elmondta itt, hogy már megbocsátott az édesanyjának. Megbocsátott az édesapjának és megbocsátott saját magának is.

Amikor Aniston megosztotta az elkészült képeket a minap az Instagram oldalán, az egyik volt exférje, Justin Theroux egy ökölcsapó és szív emojit kommentelt a bejegyzés alá: a gratuláció a bátorságnak szólt, a szív pedig az egyértelmű „veled vagyok és szeretlek" megszemélyesítése.

Danielle, az Allure magazin újságírójának az utolsó kérdése az volt, hogy ezt a mostani fejezetét Aniston hogyan nevezné: ezt az önmagára találást, megbékélést, és hogy nincs takargatnivalója többé.

„Phoenix Rising”

Az újjászülető Főnix.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás