promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Videón: vérlázító, Károlyékkal mit műveltek a tömegben, kezd elege lenni a monarchiából a népnek?
Borítókép:  YouTube.com/Kanal13 (thumbnail)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerdán Károly király és hitvese, Kamilla királynő tett egy yorki látogatást, amelyet egy felettébb szokatlan és botrányos eseménysor zavart meg.

Miközben széles mosolyok közepette a király üdvözölte a tömeget és a nézősereget, egy férfi nemes egyszerűséggel elkezdett tojásokat dobálni rá és a feleségére. A 73 éves király szerepben maradt, nem reagált az esetre, elfordította a fejét. A biztonsági szervek azonban feltűnésmentesen igyekeztek arrébb tessékelni a királyi család tagjait, mialatt a tömeg hangos kiáltásokkal fejezte ki ellenszenvét a tojásdobálással szemben.

A rendőrök azonnal elkapták és megbilincselték a férfit, aki eközben az alábbi szavakat ordibálta:

„Rabszolgák vérére épült ez az ország!”

Később kiderült, hogy a férfi az úgynevezett Extinction Rebellion radikális klímavédő szervezet aktivistája, aki korábban a Zöld Párt jelöltje is volt. Ajakolvasók szerint Károly az egyik tiszthez fordult a tojásdobálás közben, és megkérdezte, minden rendben van-e, a tiszt pedig megnyugtatta a királyt, hogy intézkedtek az üggyel kapcsolatban. A rendőrség ezután határozottan és erélyesen tüntette el Patrick Thelwell-t, a hajigálót a helyszínről. Sokan megdöbbentek, mennyire nyugodtan kezelte Károly az esetet, míg egyesek azon szórakoztak, hogyan lehet ennyire közelről, háromszor is mellé találni.

Károly és Kamilla egyébként a nemrég elhunyt II. Erzsébet királynő yorki szobrának a felavatása miatt tartózkodott a helyszínen. A szobor augusztusban, egy hónappal Erzsébet halála előtt készült el.

Forrás: BBC

A fent említett esetről a videót itt tudod megtekinteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás