promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megjelent L.L.Junior és Dárdai Blanka közös videóklipje, együtt énekelik ki magukból a fájdalmat
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egykori X-Faktoros énekesnőnek még ez a vagány, hiphop stílus is jól áll.

Idén, szeptember 22-én írtuk meg az akkori nagy találgatást, miszerint a hamarosan újra koncertező Fekete Vonat rapperre, L.L.Junior és az egykori X-Faktor énekesnője Dárdai Blanka a 18 év korkülönbség ellenére valóban egy párt alkot-e. Jelent meg egy-két közös fotó róluk, paparazzi képek is, és küldtek egymásnak szívecskéket egy-egy Instagram bejegyzés alatt, de valójában hivatalosan sosem vallották be, hogy „igen, mi egy párt alkotunk."

Az erről szóló írásban akkor az is felmerült, hogy nem lehet, hogy az egész csak egy jól irányzott marketingfogás egy hamarosan elkészülő közös daluknak?

A közös dal nem igazán közös dal lett, - egyelőre -,  mivel a szöveget kizárólag a zenész írta meg még egykor, csupán a videóklipet forgatták le hozzá az elmúlt hetekben. Egykori managerének, producerének és nagyon jó barátjának, Lakatos Róbert emlékére íródott meg a Mintha mellettem járnál.

Lakatos Róbert egyébként - ahogy a YouTube-ra feltöltött videó alatt is írják Juniorék - a Skyforce alapítója és dalszerző is volt, valamint több, mint 400 dalnak a szövegírója és zeneszerzője. Több, mint 70 videoklipet rendezett. Már-már küldetésének vette, hogy ne csak könnyed, bulizós dalokat szerezzen, hanem emellett fontos volt számára a komolyabb hangvételű művek készítése is, mint például a drogellenes dalok, rasszizmus elleni küzdelem, a cigányság jobb megítélése. Sokszor vállalt koncertet vagy programot a saját költségén is szegény, hátrányos helyzetű, beteg gyermekeknek.

„Nem gondoltam volna hogy megszületik ez a dal,
Régen elmúlt de látod mai napig felkavar,
És sugallja belül hogy nem vagyok még egyedül,
Mélyen szúr és mélyen vág itt legbelül,
Meddig bírja még a szív ezt a zűrt itt bent testvér"

– már az első verzében kihallatszik a gyász és a fájdalom. Őszinte sorok és költői képek hagyják el a rapper és Dárdai Blanka-, illetve LazLock száját, akik szintén közremüködtek a dalban. A videoklip konkrétan azzal kezdődik, hogy Blanka és Junior egymás mellett ül egy bezárt üzlethelyiségnek tűnő, lehúzott rácsos ajtó előtt: olybá' tűnnek, mint az ikrek, mert eléggé hasonlítanak ezeken a képsorokon egymásra. Mintha a zenész hozzá fiatalodna Brenkához.

„És a hálától a szíve mindenért túlcsordult,
A csóróságtól a csúcsig embernek maradni,
És a legnagyobb krízisekben is csak előre haladni,
Emlékszem amennyit elmélkedtünk még mi ketten azon,
Hogy honnan jutottunk de mi mégsem változunk"

– folytatódik a rapper szövege, ahol kifejti, mennyit beszélgettek arról, honnan jöttek és mégsem változtak semmit. Piedesztálra emeli Lakatos Róbertet, akinek a szíve túlságosan is a helyén volt mindig.

Képek is megjelennek az elhunytról, ahogy éppen a gyerekeit öleli át egy-egy portrén vagy nem utolsó sorban a feleségével lépked egy régi felvételi bejátszáson. Az egész klip hű lett a dalhoz, az érzésekhez és az emlékekhez. Egy jól megkomponált dolgot kaptunk végeredményben, és az, amit szerettek volna az előadók közvetíteni, teljesen átjött.

Dárdai Blanka hangja pedig pontosan illik a dal mondanivalójához, a jelleme tökéletesen kiegészíti mind L.L.Junior és mind a többiek személyiségét. A modernkori Fekete Vonat jutott eszembe róluk, ahogy elnéztem őket, sőt, az említett együttesnek is van ilyen videóklipje, ahol a háttér teljesen szürke és a tagok csak énekelnek, Fatima pedig közepén. Itt is Blanka állt középen, amikor a két zenésszel volt egy jelenetben a klipben.

Vajon mi a közös útjuk? A rapper meglátta a lehetőséget, és ezek után együtt fognak fellépni és dalokat írni? Ütős páros mindenesetre: szerelem vagy csak munkakapcsolat ide vagy oda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás