promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sherlock Holmesnak tényleg vagy egy kishúga, aki még nála is jobb nyomozó?
Borítókép:  Enola Holmes 2 / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Enola Holmes visszatér, érdemes újra felidéznünk minden idők egyik legsikeresebb szuperhősös filmjét, illetve egy jó kis '80-as évekbeli horror is vár ránk az eheti streamingajánlóban.

Veled is sűrűn előfordul, hogy a bőség zavarában azt sem tudod, hogy mit nézz a Disney+-on, Netflixen vagy az HBO MAX-on? Segítünk! Íme pár alkotás, amik jók lehetnek a következő napokban, ha egy kis szórakozásra, izgalomra vagy rettegésre vágyik az ember.

Netflix:

Enola Holmes 2 (2022, Enola Holmes 2 – Rendezte: Harry Bradbeer) – fiatalos krimi, akciófilm

Főszereplők: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Helena Bonham Carter

Leírás: Nancy Springer könyveinek karakterein alapul az Enola Holmes 2, ami a 2020-as sikerfilm folytatása. A történet Sherlock Holmes (Henry Cavill) szintén remek agytekervényekkel megáldott kishúgáról, Enola Holmesról (Millie Bobby Brown) szól, aki az előző kaland után megnyitja a saját nyomozóirodáját, de nem igazán vannak kuncsaftjai. Mikor már lehúzná a rolót, hirtelen betoppan hozzá valaki, hogy segítséget kérjen tőle, ezért hősünk beleveti magát az akcióba – közben pedig a saját ügye összefonódik Sherlock Holmes ügyével, így kénytelenek összedolgozni, ez pedig természetesen rengeteg érdekes és vécces pillanatot szül.

Aki látta az első részt (kritikánk itt olvasható), az pontosan tudja, hogy mire számíthat a folytatásban: egyszerű, de látványos akcióra, pár mókás kikacsintásra a közönség felé, egy kicsit bohókás, de szerethető főhősre, illetve pár egészen kreatív megoldásra – szóval semmiképp sem érdemes kihagyni, ha tetszett az első Enola Holmes film, és kíváncsiak vagyunk a karakter újabb kalandjára.

Tökéletes családi kikapcsolódás azoknak, akik szeretik a viszonylag könnyed, de izgalmas nyomozós filmeket, a Stranger Thingsből ismert Millie Bobby Brownt, illetve Sherlock Holmes világát.

Disney+:

Fekete Párduc (2018, Black Panther – Rendezte: Ryan Coogler) – szuperhősös film

Főszereplők: Chadwick Boseman, Letitia Wright, Michael B. Jordan

Leírás: T'Challa (Chadwick Boseman) az édesapja halála után kénytelen átvenni a helyét az elképesztően fejlett Wakanda uralkodójaként, de kihívója akad egy kívülálló (Michael B. Jordan) személyében, aki mindent megtesz azért, hogy megkapja, ami szerinte neki jár. Családi dráma, hatalmi harcok, becsület és a hagyományok találkoznak ebben a látványos szuperhősös filmben, ami 2018-ban az év egyik legnagyobb sikere lett a több, mint 1,3 milliárd dolláros mozis bevételével.

Chadwick Boseman sajnos 2020-ban elhunyt, még mielőtt leforgathatta volna a Fekete Párduc folytatását, ezért az író/rendező, Ryan Coogler átdolgozta az egész történetet, és nélküle is megcsinálta a Fekete Párduc 2-t (itt lehet megnézni a szinkronos előzetesét), ami állítólag a színész előtt fog tisztelegni – azok a szerencsések, akik már látták, egy epikus, érzelmes filmről áradoztak, szóval minden bizonnyal méltó a film.

Magyarországon november 10-én kerül bemutatásra a Fekete Párduc 2, ami elég jónak ígérkezik, így előtte mindenképp érdemes lenne újranézni az első részt a Disney+-on, hogy ismét felidézzük Wakanda különleges világát.

HBO MAX:

Szörnyecskék (1984, Gremlins – Rendezte: Joe Dante) – klasszikus horror-vígjáték film

Főszereplők: Zach Galligan, Phoebe Cates

Leírás: Valószínűleg mindenki hallott már a klasszikusnak számító, Magyarországon is igencsak népszerű Szörnyecskék című családi, humoros horrorfilmről, amiben egy tini fiú ajándékba kap az apjától egy különleges lényt, amit Guzminak neveznek el (eredetileg: Gizmo), de be kell tartani három szabályt a cuki kis szőrmókkal kapcsolatban, ha nem akarnak komoly gondot okozni:

  • Nem szabad erős fénynek kitenni!
  • Nem érhet hozzá víz!
  • Semmiképp sem ehet egy falatot sem éjfél után!

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, természetesen hamar elszabadul a pokol, és a környék lakóinak ádáz harcot kell vívniuk a túlélésért.

Mai szemmel már rettenetesen gagyi, zs-kategóriás effektekkel van tele az erősen megkopott Szörnyecskék, de talán pontosan ebben rejlik az alkotás szépsége is – bár elég valószínű, hogy aki igazán élvezi ezt a filmet, az leginkább a nosztalgia miatt szórakozik rajta.

Ha még nem láttad a Szörnyecskéket, akkor azonnal irány az HBO MAX, mert hiába nem egy kifejezetten jó filmről van szó, akkor is kihagyhatatlan, és a popkultúra egyik meghatározó eleme, egyenesen 1984-ből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás