promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: mit jelent az a magyar szólás, hogy áll, mint a Bálám szamara? A legtöbb magyar azonnal rossz választ ad a kérdésre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kérdésre kell csupán helyesen válaszolnod.

A magyar nyelv tele van rendkívül okos, szép és persze jól hangzó közmondásokkal és szólásokkal, amelyeket minden nap használunk. Ezek között is vannak olyanok szép számmal, amelyek annyira beleégtek a mindennapi használatba, hogy szinte minden beszélgetésben előkerülnek. Sokszor és sokat használjuk őket, mert annyira kifejezők, és segítenek megértetni sokkal jobban magunkat a nehéz helyzetekben is. Ezekkel egy-egy furcsa szituációból is könnyebben kivágjuk magunkat, csak eldobjuk őket, és szinte már be is találnak.

És elég sokszor megesik az is, hogy rosszul használjuk ezeket. Nagyon érdekes érzés járja át az embert, amikor meghallja a számára eddig máshogy értelmezett közmondást, egy egész másmilyen kontextusban. Nagyon érdekes helyzet tud kialakulni utóbb, dehát ilyen az élet.

Most próbára teszünk titeket egy könnyebb és nehezebb kérdésekkel operáló kvíz keretében, hogy tudjátok-e a jó jelentését a játékban szereplő magyar szólásoknak és közmondásoknak, amelyek tényleg nagyon sokszor fordulnak elő a mindennapokban, és bizony kicsit le is izzaszthatnak minket a jelentésüket illetően.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás