promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cara Delevingne egy maszturbációs órán jött rá, hogy nagyon prűd, aztán levetkőzött
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol divatmodell döntött, és nincs is párkapcsolatban senkivel sem.

A manökenekre általában megvolt egy berögzött séma, főleg a szépségversenyzőkre: agyatlanok, bugyuta mindig mosolygás, üres tekintetek és világbéke. Valahogy nehéz volt elhinni, - és egy kicsit a mai napig is még mindig így van -, hogy aki szép, az okos is lehet. Az okosságot pedig nem a józan paraszti észre értem, hanem kimondott intelligenciára és akár egy-két diploma megszerzésére is. A többség nem kezd el rögvest nagy filozófia kérdésekbe, vagy valami nagy tudományos-, illetve társadalmi témákat feszegetni egy modell társasásában, mert úgy van vele, hogy miért is hozza kellemetlen helyzetbe a lányt? Inkább adja neki a szelet és jól megdugja, - tisztelet a kivételnek, kedves férfiak -; mindig tisztelet a kivételnek.

Hiszen valamilyen szinten, aki gyönyörű, az már beképzelt, öntelt, gonosz és kurva is, nem? Ráadásul a hajszínétől fog függni, hogy éppen okos vagy teljesen hülye-e. Ehhez a sztereotípiához a filmek és sorozatok - olykor még egy-egy zenei műfaj is - világa is abszolút adta az alapot a divatvilág mellett. A jó kis brazil-, és török szappanoperák, vagy például ha a „Micsoda Nő!", a „Beépített szépség" és hasonló filmekre gondolunk, mindenkinek megvannak ezek?

Valamikor a 20. és a 21. század közepén elkezdődött egy nagy feminista-hang, amire egyre többen és többen csatlakoztak rá. Van, hogy olykor eltúlzott, és az is, amikor átesnek a ló másik oldalára, de maga az, hogy már felütötte a fejét és köztünk van ez az érzés, jó jel a társadalmaknak, az embereknek. A me-too és a szexizmusról nem is beszélve.

A mostani modelleknél már nem annyira lepődünk meg azért, ha kiderül róluk, hogy bizony nem csak kirakat van, hanem mélység is. Az egész pedig úgy jön ide, hogy Cara Delevingne az angol szupermodellek táborát erősíti, és egészen biztos, hogy tudna a fenti sztereotípiáról beszélni. Aztán színésznő-énekesnőnek is el lett könyvelve. Ha kívülről megnézzük, nem tűnik egy visszafogott és konzervatív lánynak, ő mégis a legutóbbi nyilatkozatában, amit a Varietyben tett, pontosan ilyennek vallja magát,

„Fogalmam sem volt arról, hogy prűd vagyok. Azt hittem, egy csinos, fiatal, laza, éles nyelvű csaj vagyok, de ott annyit mondtam: Hogy mit csináljak?! Nem fogok levetkőzni”

- kezdte a modell, majd hozzátette, hogy végül mindent megtett, amit kértek tőle és ő kényelmesnek és biztonságosnak érzett. De mondhatni nem magánélet szempontjából került ilyen helyzetbe, hanem egy 2022. november 18-án debütáló sorozat miatt, ami a „Planet Sex" címet viseli és Caraval álmodta meg a rendező és a producer is, aki szerint az egész műsor a színésznőnek

egyfajta utazás, hogy különféle kultúrákon keresztül ismerje meg és vizsgálja meg a saját szexualitássával kapcsolatos kérdéseket úgy, hogy a végén levonja az egészről ott a kamerák előtt is a konklúziót.

E műsor miatt volt egy tanfolyam is, ahol Cara prűdnek érezte magát, de a végére sikerült legyőznie a félelmét,  megdöbbenését és megcsinálni azt, amit kértek tőle,

„Úgy mentem el a maszturbációs szemináriumra, hogy lesz egy tanterem, egy jegyzetfüzet, ehelyett ott volt egy rózsaszín tornaszőnyeg a földön, a bent lévő hat ember pedig azzal kezdett, hogy akkor vegyem le a fehérneműt, adjuk a síkosítót. Azonnal tiltakoztam és nem értettem, hogy miért kéne ezt nekem megcsinálni, de a végén, a saját kereteimen belül, megcsináltam, amit kértek tőlem”

Hasonló Netflix sorozat köthető Gwyneth Paltrow nevéhez egyébként, csak ő és a stábja ezt életmódkísérleteknek nevezte el. A női szervektől a kiszolgáltatottságon át minden női örömszerzésig témázgatnak a fent lévő 6 epizódban Betty Dodson társaságában, aki mi más lenne, mint egy szexuális oktató.

Kíváncsi leszek, vajon Cara Planetje hogyan lesz másabb? Az utazáson kívül. Főleg úgy, hogy a modellség kijelentette, ez az élmény is most hozzájárult ahhoz, hogy tudatosan szingli legyen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás