promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő titkot „árult el” a Harry Potterről a 6 éve elhunyt Alan Rickman
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem volt elégedett Dumbledore professzor halálával, vagy talán inkább annak ábrázolásával Alan Rickman, emiatt változtattak a jeleneten – derül ki a színész hamarosan megjelenő naplójából. 

Miután megtudta, hogy rákos, azután is fontosnak tartotta Alan Rickman, hogy végigkísérje Piton professzor történetét a filmben - derül ki a naplójából. Ugyanis Alan Rickmannek volt egy naplója, amelyben rögzítette a forgatások és mindennapjainak apró rezdüléseit. A színész kötetbe szerkesztett naplója október 18-án jelenik meg angolul, a magyar fordítás pedig Őrülten, ​mélyen címmel kerül majd a boltok polcaira, igaz, a magyar rajongóknak már várni kell erre egészen 2023. április 12-ig.

Az angol napló részlete alapján a Variety írt egy cikket - amelyet az IGN szemlézett - arról, hogy valami nagyon nem tetszett a színésznek a Harry Potter forgatásán. Ez pedig nem más volt, mint Dumbledore halála. Természetesen itt nem a színészi játékra gondolt, hanem nem találta elég dramatikusnak a jelenetet.

„Furcsa, de hiányzik a jelenetből a drámaiság - legalábbis papíron, de ez abszolút oka és hatása azoknak a forgatókönyveknek, amelyeknek tömöríteniük kell a narratívát”

– írta naplójában Rickman. Úgy folytatta:

„Nem tudunk - vagy nem emlékszünk - eleget az egyes szereplők aggodalmairól ahhoz, hogy megértsük problémáikat. Vagy, hogy érdekeljenek".

Mindezzel arra utalt, hogy szerinte kissé elsikkadt a történetben az, hogy Dumbledore halála milyen hatással volt Harryre, ugyanis a forgatókönyv inkább a Piton és Draco Malfoy közötti feszültségre fókuszált. Viszont a színész megvétózta Piton egyik mondatát - legalábbis a napló alapján erre lehet következtetni -, így Rickmannek köszönhető, hogy a jelenet az eredeti tervnél valamivel dramatikusabb lett. 

„Ma sikeresen érveltem amellett, hogy összezavaró, amikor Piton azt mondja: A szavamat adtam, megesküdtem”

- írja Alan Rickman a naplójában. Ez arra utal, hogy a halálos átkon kívül más is elhangzott volna Piton szájából a toronyban, ami a színész szerint kizökkentette volna a nézőt a jelenetből, vagy más irányba terelte volna a gondolatait, például a Félvér herceg nyitójelenetére, amikor Piton megteszi a megszeghetetlen esküt Narcissa Malfoy-nak, Draco édesanyjának.

[[cikk1]]

A többit a rajongók tavasszal megtudhatják az áprilisban megjelenő kötetből. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás