promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Beatles valójában fel sem oszlott? Őrült pletyka ütötte fel a fejét
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Színjáték volt az 1970-es szomorú szétválás?

A liverpooli Beatles a 20. század egyik korszakos zenekara, amely mindössze egy évtizedig létezett (1960 és 1970 között), ám így is gyökeresen felforgatta a könnyűzenei életet. A gombafejűek aztán beleuntak egymásba, és szinte mind a négyen önálló karrierbe akartak kezdeni – ami sikerült is nekik, kinek kisebb, kinek nagyobb sikerrel.

Az idők során többször is felröppent a hír, hogy esetleg majd valamikor újra összeállnak, ám az 1980-ban merénylet áldozatává vált John Lennon halálával mindez végképp dugába dőlt. Vagy nem teljesen?

Az 1970-es években erősödött fel az a pletyka, hogy a Beatles feloszlása csupán jól eltervezett félrevezetés volt, mert a fiúbanda új utakon kívánt járni, ám ez a hisztérikus rajongótábor miatt lehetetlen volt. 1976 szeptemberében azonban megjelent egy titokzatos zenekar a színen: a Klaatu.

A progresszív rockot, pszichedelikus popot játszó kanadai együttes végtelenül titokzatosnak mutatkozott, hiszen az első albumán nem szerepelt fotó a tagokról, de még a nevük sem jelent meg a borítón, szerzőként pedig mindegyik számhoz a Klaatu szót írták.

Természetesen nem kellett sok ahhoz, hogy egy őrült szóbeszéd üsse fel a fejét. A karácsonyra kijött bakelit nem keltett nagy figyelmet, ám 1977-ben egy Steve Smith nevű újságíró megpendítette, hogy véleménye szerint a Klaatu mögött az újraformálódott Beatles áll.

A stílus és az énekhangok valóban hasonlítottak a liverpooli fiúkéra, és a lelkes rajongóknak ennél nem is kellett több. Miközben a hír szárnyra kelt, a Klaatu éppen Angliában rögzítette a második albumát, ami tovább táplálta a pletykákat.

Végül aztán kiderült, hogy a rejtélyes bandát csupán három torontói srác alkotja, így a lelkesedés gyorsan lelohadt. A kéretlen reklám legalább annyit ártott nekik, mint használt, de végül túlélték ezt a rázós időszakot, és a Klaatu a nyolcvanas évek végéig aktív maradt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás