promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez lesz minden idők egyik legjobb magyar filmje, aminek már az előzetese is egy remekmű
Borítókép:  Szvacsek Attila
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Na vajon fog-e Oscar-díjat hozni ez a magyar film? Az előzetese alapján mindenképpen ígéretes a Blokád.

Nem túlzás talán azt mondani, hogy a Blokád az idei év egyik legjobban várt és legígéretesebb magyar filmje, hiszen a forgatókönyvet jegyző Köbli Nobert neve már önmagában is egy garancia a minőségi alkotásra, nemhogy az az alkotó-, és szereplőgárda, akik dolgoztak ezen a filmen. Ráadásul az október 20-án mozikba kerülő produkció készítői arra vállalkoztak, hogy a rendszerváltás utáni Magyarország első nagy politikai és gazdasági krízisén keresztül bemutatják az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József politikai pályafutásának és magánéletének két meghatározó korszakát, ami lássuk be, nem egy kis feladat.

Az egykori miniszterelnököt két fő szálon keresztül ismerhetjük meg: életútjának történelmi hátterét az 1956-os jelenetekben a szovjet elnyomás fojtogató légköre és a forradalom eseményei szolgáltatják, az 1990-es jelenetekben pedig a taxisblokád által kiváltott, az utcákon és a tárgyalóasztaloknál zajló káosz. Az operációjából lábadozó miniszterelnök megfontolt, de a demokráciáért végletekig küzdő személyiségét a kórtermében zajló válságkezelés és politikai összecsapások kereszttüzében látjuk kirajzolódni. Visszaemlékezésein keresztül pedig megismerjük Antall fiatalkorát, ötvenes évekbeli tanári működését, és az 1956-os forradalomban vállalt szerepét is.

Tősér Ádám szerint a forgatókönyvet az élet írta. Elmondása szerint Antall József élettörténetét a történelem formálta, de a film nem egy történelemóra, hanem egy valódi, izgalmas moziélmény lesz. Hozzátette, hogy a Blokád történelmileg nagyon pontos és hiteles képet fest az eseményekről, ahol a politika háttértörténései mellett az érzelmek is helyet kapnak.

A Blokádhoz kiadtak egy hosszú előzetest is, aminek láttán mi máris látni akarjuk a filmet. Nem is kell rá sokat várni, október 20-tól már játszani is fogják a magyar mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás