promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá: új királya van a magyar moziknak, egy 13 éves film ült a trónra
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Örülhetnek a rajongók, ugyanis a magyar bevételi lista első helyén szereplő filmnek hamarosan érkezik a folytatása.

A magyarok egyik kedvenc szórakozása a mozizás, főleg nyáron, hiszen szinte mindenki szereti egy kicsit elfelejteni a valóságot, és átadni magát pár órácskára egy remek filmnek, miközben finom popcornt ropogtat és issza a hideg üdítőt. Rengeteg szórakoztató látványfilm van, ami képes elvarázsolni a nézőket, de van egy, ami úgy tűnik, hogy talán sose fog kikerülni a köztudatból, hiszen ismételten hatalmas sikert ért el – Magyarországon is.

2009-ben mutatták be a zseniális James Cameron Avatar című filmjét, amiben a rendező megmutatta nekünk a Pandora nevű bolygó csodálatos, izgalmakkal és szépségekkel teli világát, miközben a környezetvédelem fontosságára is felhívta az emberek figyelmét. Az alkotás gigantikus siker lett, megdöntötte a hazai mozis rekordokat is, de az évek alatt többen is eléfurakodtak a magyar bevételi listákon – most viszont visszavette a neki járó helyet.

December 15-én kerül bemutatásra a folytatás, az Avatar: A víz útja, ennek apropóján újra a mozikba került az első rész, ráadásul felújított változatban. A forgalmazó Fórum Hungary örömmel jelentette be, hogy a film ismét akkora siker lett, hogy szeptember 22-én újra minden idők legnézettebb filmje lett Magyarországon, ráadásul elképesztően nagy bevétellel – íme a toplista:

  1. Avatar (1 830 210 902 Ft)
  2. Star Wars: Az ébredő Erő (1 828 245 064 Ft)
  3. Star Wars: Az utolsó Jedik (1 381 580 624 Ft)
  4. Bosszúállók: Végjáték (1 338 980 942 Ft)
  5. Star Wars: Skywalker kora (1 165 393 652 Ft)

Úgy tűnik, hogy James Cameron számításai bejöttek, és a közönség még mindig imádja a Na'vikat, hiszen már nem először hódítják meg a mozikat a nagy, kék űrlények. Ebből kiindulva a december 15-én bemutatásra kerülő Avatar: A víz útja is rengeteg nézőt fog vonzani a magyar mozikba, szóval lehet, hogy megdől az első rész rekordja.

Itt lehet megnézni az Avatar folytatásának magyar előzetesét, az első részt pedig október 12-ig vetítik a hazai mozik:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás