promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: sosem készült el egy Bud Spencer-film, de már tudjuk, miről szólt volna - egész Magyarország imádná
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sosem elkészült film egyes elemei megvalósultak, csak máshogyan.

A legendás páros tetteiről legendák sora mesél, de ez egy sosem kifogyó tár, hiszen mindig akad valami újdonság, amely egy-egy filmjüket új, vagy éppen más megvilágításba hozza a rajongók körében. Terence Hill-nek és Bud Spencer-nek elsősorban a közös filmjeik a legnézettebbek, ám nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy Piedone és Don Matteo alakjai is a popkultúránk szerves részei, mindenki azonnal ismeri ezeket a sorozatokat.

És ami még nagy érdekesség, az az, hogy a külön filmes karrierjük és a közös filmes univerzumuk néhol bizony összeér. A Port.hu közölt még korábban egy igazán érdekes válogatást, amelyből kiderül, hogy bizony a Piedone-filmeknek lett volna egy 5. része is, amely Brazíliában játszódott volna. Ám ez már nem készült el.

Hogy miért nem?

Erről is írt korábban Bud Spencer kapcsán a Port. A negyedik Piedone-film, a Piedone Egyiptomban már nem hozott annyi bevételt, mint azt a producerek várták, így nem került sor már az ötödik részre, amely Dél-Amerikában játszódott volna, méghozzá Brazíliában. Ám Bud látott fantáziát egy olyan filmben, amely Brazíliában játszódik, így később Terence-szel elkészítették a Nincs kettő négy nélkül című alkotást, amely a páros egyik legnépszerűbb filmje a mai napig.

Bud amúgy A különben dühbe jövök című önéletrajzi könyvében beszélt arról is, hogy szerinte miért nem lett átütő siker, úgymond kasszasiker az utolsó Piedone-film. A nyolcvanas évek már más volt, jöttek a nagy költségvetésű hollywoodi alkotások, amelyekre elképesztő kereslet mutatkozott, ilyen volt például a Star Wars, vagy éppen az Indiana Jones-filmek.

A Port idézi is Bud ide vágó szavait:

"Miközben csak úgy röpködtek a milliárdok, mi folytattuk a magunk szerény szerzői filmjeit, amelyek időközben már haldokolni kezdtek, vagy ki is koptak a köztudatból, mint a spagettiwesternek."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás