promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény döntés: eldőlt Harry herceg sorsa, III. Károly megtette azt, amire kevesen számítottak?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy Károly határozottan tudatta a Sussexiekkel, hogy mire számíthatnak uralkodása alatt.

III. Károly II. Erzsébet halála után 73 évesen került Nagy-Britannia trónjára, az új király már uralkodása legelején rengeteg nehézséggel kerül szembe, és az egyik, a nagy nyilvánosság előtt transzparensen folyó küzdelme természetesen Meghan Markle-hez és Harry herceghez kapcsolódik. Hiszen a fél világ arra vár, a másik felét pedig nagyon érdekli, hogy végre pontot tegyenek az elmérgesedő kapcsolat végére. Vagy így, vagy úgy, de valószínűleg ez a mostani állapot nagyon kevés ideig lesz tartható.

Pedig korábban arról is szó volt, hogy Meghan Markle és Harry herceg közösen találkozik majd az akkor még hercegi státusszal bíró Károllyal, hogy közös nevezőre juthassanak. Majd a találkozóból csak egy rövid találka lett a hercegi pár késése miatt. De, hogy ezt folytassák, informátorok szerint Harry azt javasolta korábban, hogy egy úgynevezett mediátor segédkezzen majd a kapcsolatok megoldásában, ez pedig Károlyt és Kamillát is meglepte, mint azt a Mirror beszámolója is megjegyezte.

Korábban arról is szó volt, hogy Károly szűkíti azon családtagok körét, akik a királyt helyettesíthetik. Károly döntése azt célozza, hogy olyan családtagok ne járhassanak el a király nevében, akik igazából nem is a a brit királyi család dolgozó tagjai. Ennek részben persze pénzügyi vonatkozásai is vannak, hiszen Károly szeretné valamelyest karcsúsítani a monarchiát. A karcsúsítást pedig saját magával kezdi majd, hiszen a jövő évi koronázás jóval szerényebb körlmények között zajlik majd, mint korábban mondjuk Erzsébeté volt.

Most pedig egy nagyon erős szimbolikus lépéssel üzent Meghan-nak és Harry-nek az új király. Hogy mégis mi történt?

Károly egyszerűen "lefokozta" a sussexieket azzal, hogy a brit királyi család honlapján majdhogynem legalulra tette őket a korábban lefokozott András herceg közvetlen közelébe. A Sussexiek korábban az oldal felénél helyezkedhettek el, ez a változtatás pedig nagyon új lehet, hiszen II. Erzsébet halála után is frissült az oldal, de akkor még Meghanékat nem érintette a változás. Minderről pedig a DailyMail számolt be elsőként.

(via Kiskegyed)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás