promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: a BBC olyan filmet fog adni II. Erzsébet temetése után, ami egyáltalán nem illik a gyászhoz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gyász órái után jól esik egy kis nevetés a BBC-n.

Jelenleg is zajlik a szeptember 8-án, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet temetése Londonban. Az angol királynő 70 évnyi uralkodás után hunyta le örök álomra a szemét. A szertartássorozatot Magyarországon is több csatorna is élőben közvetíti - köztük az RTL Klub és a TV2 -, míg Nagy-Britanniában a BBC az elsődleges közvetítője az eseményeknek.

Erzsébet királynő temetését az egész világon milliók követik élőben valamilyen platformon vagy televíziós csatornán keresztül, a gyász órái után azonban a BBC rögtön egy kis derűvel és nevetéssel próbálja meg oldani a szomorúságot. A brit közszolgálati televízió ugyanis az angolok egyik legismertebb mesefigurája, Paddington maci filmes adaptációjának második részét tűzi műsorra. Mindenki kedvenc esőkabátos medvéje maga is meggyászolta a királynőt, saját közösségi oldalán az alábbi szavakkal búcsúzott II. Erzsébettől:

„Mindenért köszönet, felség.”

Paddington egyébként egyike volt azoknak, akik életének utolsó szakaszában még láthatták a királynőt, beszélhetett vele; sőt, még teázott is a társaságában. Nyáron a királynő platina jubileumi ünnepségsorozatának keretében vetítettek le a BBC-n egy rövidfilmet, amiben Őfelsége a Buckingham-palotában látta vendégül Paddington-t.

A kisfilm egyike volt annak a kettő rövidfilmnek, amiben Erzsébet királynő személyesen közreműködött, ezen kívül a 2012-es londoni olimpia nyitóünnepségéhez készült vele egy James Bondos short, amiben Daniel Craig volt a 007-es ügynök. Ezeket a kisfilmeket az alábbi videókban nézhetitek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás