promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vadon Jani támadásba lendül: visszafoglalja a magyar várakat
Borítókép:  Spektrum
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vadon Jani hadjárata vasárnap veszi kezdetét.

Vadon Jani nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy körbejárja Magyarországot, és bemutassa hazánk kevésbé ismert várait. A rádiós és televíziós műsorvezető többször is mondta már, hogy nagyon szereti a történelmet, és most egy kicsit közelebb hozza a magyar történelmet a Spektrum vasárnap délután induló Várfoglalók című sorozatában.

A 12 részes szériában 20 kevésbé ismert várat ismerhetünk meg, Somlótól kezdve, Ónodon át egészen Boldogkőig, néhol a legendás Rockenbauer-túra, a Másfélmillió lépés Magyarországon ösvényein. Vadon Jani helyi szakértőkkel, várbarátokkal, és várkapitányokkal fog beszélgetni, szóval a velük folytatott beszélgetések során feltárulnak majd a várakkal kapcsolatos titkok, legendák, és tények. Számos rejtélyről is hallhatunk majd a sorozatban: titkos alaugatról és legendás vitézekről is megismerhetünk történeteket, de fény derül arra is, hogy mi köze az i.sz. 121-ben vértanúhalált halt Szent Fausztinusnak II. Rákóczi Ferenchez.

Szóba kerül a Júdás-bölcső és a nagy somoskői vonatrablás, kiderül, hogy milyen állapotban van most Ozorai Pipó és felesége, Borbála vára, de ellátogatunk Magyarország egyetlen vízi várához is Tatára, de Drégely várát is alaposan bejárhatjuk Janiékkal, ahol 1552-ben 146 magyar vitéz küzdött hősiesen a 12 ezres török túlerővel - a vár ugyan 3 nap után elesett, de a várkapitány, Szondi György neve mai napig a török ellenes háborúk egyik legbátrabb vitézeként ismert. Megcsodálhatjuk Vitányvár romjait is a Vértes északi lejtőjén, amit mára már szinte teljesen benőtt az erdő, de egy kis része még mindig emlékeztet bennünket a múlt történéseire.

A Filmdzsungel Stúdió által készült Várfoglalók című sorozat duplarészes premierje szeptember 18-án, vasárnap 16 órakor lesz, a többi epizódot pedig minden vasárnap délután 4-kor láthatjuk a Spektrumon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás