promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Láttad már az új brit király, III. Károly magyar rokonát? Igazi csúcsszépség volt a grófné, megmutatjuk, hogy nézett ki a brit királyi család magyar őse
Borítókép:  Profimedia/Ferrari Press Agency
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy sosem hallottál még róla, pedig Károly sokat emlegeti magyar ősét.

Csütörtökön érkezett a szomorú hír, hogy életének 97. évében elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság ikonikus uralkodója, aki több mint 70 évet töltött a trónon. A szeretett uralkodót fia, Károly herceg követi a trónok, aki 73 évesen foglalja el a trónt III. Károly néven. Az újságok címlapjára korábban gyakran került már be az új uralkodó azzal a nagy történelmi előzményeket feszegető mondatával, hogy őt bizony különös kapcsolat fűzi Magyarországhoz, hiszen egy-harmincketted részben magyar. Károly herceg amúgy is vonzódik Európa ezen fertályához, Erdélyben több birtokot is vásárolt az elmúlt évtizedekben, sőt, minden évben ellátogat Erdélyben, hogy itt töltsön legalább egy hetet.

Így néz ki Károly egyik legcsodálatosabb erdélyi ingatlana:

Mégis honnan jön ez a különös vonzalom?

Részban onnan, hogy a brit királyi család felmenői között akad egy magyar grófné, név szerint Rhédey Klaudia, aki 1812-ben aki Erdélyben született, pontosan Erdőszentgyörgyön. Az akkor még a Magyar királysághoz tartozó területen. Későbbi házassága révén pedig a brit Windsor-ház egyik ősanyja lett. A házasság amúg mind a bécsi udvarban, mind az erdélyi származásK, későbbi grófné családjában viharokat kavart, hiszen fura módon mindegy fél más-más okból kifolyólag rangun alulinak ítélte a házasságot. A grófné családja például azért, mivel egy kevés múltra visszatekintő család sarja akarta elvenni a lányukat, holott a Rhédeyek egészen Aba Sámuelig, az egykori magyar királyig vezették vissza családfájukat.

A grófné szülőházát Erdélyben nemrég újították fel, és a modern technológia segítségével életre is keltették őt, így megcsodálhatjuk az egykori grófné szépségét a saját szemünkkkel is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás