promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Irgalmatlanul nehéz kvíz: már a 3. kérdés után a fejedet fogod majd, de folytatod vajon?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hétfő legnehezebb, de egyben legizgalmasabb kvíze is.

Valószínűleg imádod a régi, elmés szólásokat, amelyeket több ezer éve élt emberek használtak, majd olyannyira jól sikerültek, hogy bizony még több ezer évvel utánuk is ezrek használják azokat nap mint nap. Igen, ezek a történelmi jelentőségű mondások olykor még arra is képesek, hogy közösségbe forrasszák a látszólag külön utakon járó, vagy éppen eltérő nyelvet beszélő emberek kis külön közösségeit.

Mostani kvízünkben pedig arra kérünk meg titeket, hogy próbáljatok meg az eredeti nyelven leírt szólás után kitalálni azt, hogy mit is jelenthetnek magyarul. A tudástesztben olyan latin szólásokat hoztunk nektek, amelyeket tényleg sokszor használunk. De, hogy a tanulás se maradjon ki a buliból, így felerészben olyanokkal is megspékeltük a játékot, amelyeket valószínűleg még sosem használtatok.

A kérdés persze az, hogy a hangzás után be tudjátok-e ezeket azonosítani? Nos, a latin nyelv szinte mindenhol velünk van az életünk során, így a kifejezések nem lesznek majd idegenek a számotokra. Tegyetek egy próbát.

Kvízre fel!

(Forrás: Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás