promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix egy igazi magyar történelmi sztárról készített sorozatot
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Sisiről szóló szériát szeptember végén mutatják be.

A Netflix jó érzékkel szokott belenyúlni a sorozatokba, és feltehetőleg azzal sem lő bakot, hogy egy igazi magyar történelmi „sztárról”, Erzsébet magyar királynéról (és persze osztrák császárnéról) készített szériát mutat be szeptember 29-én.

A szépséges Sisi kiváló filmalany azóta, hogy az 1950-es években közkedvelt alkotások készültek róla a nem kevésbé bájos Romy Schneider főszereplésével. Most az ifjú császárnét a 24 éves német színésznő, Devrim Lingnau alakítja majd a 6 részes sorozatban.

A Netflix nyilván A korona sikerét kívánja meglovagolni, amely II. Erzsébet életét és uralkodását dolgozza fel, a streamingszolgáltatótól megszokott, fordulatos és szórakoztató formában. A Die Kaiserin (vagyis A császárné) című Sisi-sorozat feltehetőleg ennek mezsgyéjén halad majd, és nemcsak a szép éveket emeli ki, hanem egészen az 1898-as meggyilkolásáig követi Ferenc József felesége történetét.

A császári-királyi férjet egyébként a német Philip Froissant alakítja majd, aki némileg eltérő karakter lesz, mint a Romy Schneider-féle filmekben az elegáns és visszafogott Karlheinz Böhm (a 2014-ben elhunyt színész egyébként a való életben nem volt ennyire makulátlan személy).

A Netflix sorozata élettel teli, vicces részletekben sem szűkölködik majd, például Sisit igyekszik egyfajta korabeli fitneszladyként bemutatni. Minden reggel 20 húzódzkodással kezdte a napot, és csak utána tömték bele a szoros fűzőjébe, hogy 48 centis derekat varázsoljanak neki, de ezzel együtt is imádta lovaglással és túrázással tölteni az idejét.

Természetesen nem maradhat ki a szériából az ifjú császárné szépségápolás iránti vonzalma sem. Köztudott volt róla, mennyire rajongott az ibolyáért, de gyakran fürdött kecsketejben, valamint szívesen ivott sózott tojásfehérjét, hogy csökkentse a gyomor puffadását, illetve sűrűn mosta meg a gyönyörű haját tojással és konyakkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás