promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reszkessetek, betörők! – Nem oszlik a gyanú, hogy titokban Elvis Presley is szerepelt az ikonikus filmben
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy idegesen várakozó utas apró szerepét bízták volna rá?

1990 karácsonyának nagy moziszenzációja volt a Reszkessetek, betörők! című vígjáték, amely viszonylag alacsony költségvetésből (mintegy 18 millió dollárból) készült, és végül hatalmasat kaszált a pénztáraknál, 477 milliót kaparva össze a jegyeladásokból.

A film egyik régi rejtélye, hogy valóban a 13 évvel korábban, 1977-ben elhunyt Elvis Presley szerepel-e a reptéri jelenetében. Miközben Kevin édesanyja éppen a pultnál próbálja az ügyét intézni, nem messze mögötte egy rejtélyes alak tűnik fel a sorban.

A férfi valóban döbbenetesen hasonlít a rock and roll néhai Királyára, leszámítva a szakállat és a bajszot, amit persze bármikor megnöveszthetett. Bár sokan szeretnék hinni, hogy Elvis még ma is él (idén lenne 87 éves), sajnos nem ő tűnt fel az ikonikussá vált mozialkotásban.

Az összeesküvés-elmélet főszereplője egy bizonyos Gary Grott, aki a 2010-es évekre kissé megőszült és az arca is kikerekedett, de tökéletesen azonosítható volt az 1990-es énjével. Bár szegény statiszta azóta elhunyt, a személyének felkutatásával lényegében sikerült végleg elhallgattatni a csodákban hívőket.

A férfi szereplését egyébként a felesége is megerősítette, elnézést kérve a rajongóktól azért, amiért lerombolt egy mítoszt a film körül. Egy lelkes kutatónak még Gary Grott fiával, Romannal is sikerült beszélnie, aki szintén csak megerősíteni tudta az anyja által elmondottakat.

„Az apám, Gary Richard Grott tényleg felbukkant a Reszkessetek, betörők! reptéri jelenetében. Személyesen ismerte a rendező Chris Columbust, aki több filmjében is számított rá statisztaként”

– öntött tiszta vizet a pohárba a fiú is. Az apja egyébként sohasem mesélt neki arról, hogy látható a vígjátékban, talán arra számított, hogy a végleges verzióban úgysem fog szerepelni. Végül Roman nővére vette észre apjukat a jelenetben, akinek egy idegesen várakozó utast kellett alakítania. Nyolcszor vették fel a részletet, és utána Gary Grott többször nem is bukkant fel a filmben.

Fotó: YouTube (screenshot)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás