promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem egy tipikus ufós film - kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tűnj el! rendezője most az ufókról rántja le a leplet ebben a meglepetésekkel teli, de közel sem tökéletes filmben.

Jordan Peele a Tűnj el! című zseniális filmmel egyből a modern horrorrendezők legnagyobbjai közé emelkedett, és igaz, hogy a legutóbbi alkotása, a Mi elég vegyes fogadtatásban részesült, de még így is rengetegen várták a következő munkáját, mivel ez is nagyon érdekesnek ígérkezett.

A Nem című film többnyire egy farmon játszódik, ahol rejtélyes körülmények között meghal a főszereplők édasapja (Keith David). A fia (Daniel Kaluuya) egyre furcsább dolgokat észlel a környékükön, és meg egy repülő csészealljba is belebotlik, ezért a testvérével (Keke Palmer) elhatározzák, hogy megpróbálnak videós bizonyítékot találni arra, hogy itt tényleg nincs rendben valami.

Az ötlet maga remek, és rengeteg feszült, félelmetes helyzetnek ad táptalajt, amit többnyire ki is használ Jordan Peele, csupán az a gond, hogy a végére teljesen elengedi a gyeplőt és hagyja, hogy a szakadékba zúgjon a jobb sorsra érdemes filmje.


Kép: Profimedia

Aki szereti az ufós filmeket, az nagyon fogja élvezni az alkotás túlnyomó részét, hiszen a rendező egészen új megközelítést alkalmaz, miközben a jól ismert, blockbusteres eszközöket használja fel annak érdekében, hogy nagynak érezzük a munkáját. Nagy kár, hogy nem fordított ennyi figyelmet a színészeire meg a párbeszédekre, mivel olyan idegesítő tud lenni a karakterek többsége, hogy az valami rettenetes.

A Nem akkor működik igazán, mikor lecsap a "gonosz", hiszen ekkor érezzük az igazi, lélekbe hatoló terrort, és azt az izgalmat, amiért ezt a műfajt imádjuk - Jordan Peele tényleg mesterien alkotta meg azokat a jeleneteket, amik a legfontosabbak egy ufós filmnél.

Viszont sajnos az alkotás beleesik abba a sajnálatos csapdába, hogy minél több választ kapunk a rejtélyre, annál érdektelenebb lesz az egész, beleértve a fő konfliktust is, pedig minden adott volt, hogy ez egy igazán jó film legyen.


Kép: Profimedia

Amikor a filmben nincs ufótámadás, akkor eléggé leül és unalmas lesz, ami főleg azért van, mert egyik karakter sem igazán szimpatikus, így teljesen mindegy számunkra, hogy mi lesz a sorsuk. Ez pedig hatalmas probléma, hiszen Jordan Peele érezhetően emberire akarta csinálni ezt az alkotást, de nem ment neki.

A Nem összességében egy erős közepes film, mivel képes újat mutatni, vannak benne elképesztően profi és izgalmas részek, de a végére teljesen széthullik és csalódást okoz - kár érte, mivel egy kicsit nagyobb odafigyeléssel és árnyaltabb karakterekkel ez kifejezetten remek lehetett volna.

A Nem valóban nem egy rossz film, de nagyon bosszantó, hogy egy ennyire érdekes koncepcióból nem tudta kihozni a maximumot. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, de jobb, ha felkeszülünk arra, hogy egy nagyon hullámzó, helyenként unalmas alkotást kapunk, ami viszont képes néha tényleg kiemelkedően jó is lenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás