promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tarantino szerint ez a világ legjobb közönségfilmje, és igaza van
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tarantino kijelentése talán furcsa lehet, de egyébként igaza van.

Quentin Tarantino legutóbbi filmje a Volt egyszer egy... Hollywood volt, amit 2019-ben mutattak be. Azóta sem tudni, hogy a rendezőgéniusznak melyik lesz a 10., egyben utolsó filmje, hiszen régóta azt mondogatja, hogy a következő saját rendezésű film után visszavonul. Tarantino most nem igen foglalkozik a filmezéssel, ideje javarészét könyvírással és interjúadással tölti. Nemrég a ReelBlend podcast vendége volt, ahol elmondta, hogy véleménye szerint melyik a világ legjobb közönségfilmje.

Valószínűleg sokan meg fognak lepődni azon, hogy a rendező mit tart minden idők legjobb közönségfilmjének, pedig ha jobban belegondolunk, abszolút igaza van.

„Szerintem A cápa a valaha készített legjobb közönségfilm. Valószínűleg nem a legjobb film, de az biztos, hogy a legjobb közönségfilm. Persze vannak más közönségfilmek is, amiket fel lehet sorakoztatni mellé. De a közönségfilmek körében nincs jobb A cápánál. Egyszerűen nincs ennél jobb. A legjobb közönségfilm, ami valaha is készült. És jól mutatja, hogy mennyire rosszul voltak időzítve A cápa előtt készített közönségfilmek”

– fogalmazott Tarantino.

A rendező azzal, hogy „mennyire rosszul voltak időzítve A cápa előtt készített közönségfilmek" arra utalt, hogy tulajdonképpen Spielberg alkotása teremtette meg a nyári blockbuster-fogalmát, ugyanis azelőtt a nyár volt a mozikban a pangási időszak, ezért a stúdiók nem is ütemeztek filmeket ezekre a hónapokra. A cápa volt az első, ami megtörte ezt a „tradíciót", Spielberg produkciójával is csak a témája miatt tettek kivételt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás