promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyosan drágul a Disney+, minden előfizetőnek megemelik az árat
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ennyivel kell majd többet fizetnünk a Disney+-ért.

Hivatalosan is a Disney+ már a világ legnagyobb streamingszolgáltatója, hiszen a médiakonglomerátumhoz tartozó havi előfizetéses streaming platformok (Disney+, Hulu, ESPN+) teljes előfizetői bázisa mostanra átlépte a 221 milliós határt, vagyis már egymillió előfizetővel előzte meg a Netflixet. A Disney+ június 14-én indult el Magyarországon, de a Walt Disney Company nagyjából öt éve tette le a saját streamingoldala alapkövét.

Az igazán nagy növekedést az előző negyedévben könyvelhették el maguknak, hiszen ekkor jelent meg az Obi-Wan Kenobi minisorozat és a Ms. Marvel is, szóval kijelenthetjük, hogy a Star Wars-, és a Marvel-tartalmak az igazi húzóerők a Disney+-nál. A cég harmadik üzleti negyedévében a Disney+ elérte a 152 millió előfizetőt, míg a céghez tartozó Hulu és ESPN+ ügyfeleivel együtt átlépték már a 221 millió előfizetőt is.

Azonban hiába a sok előfizető, a Disney streamingbirodalma továbbra is veszteséges (az előző negyedévben 1,1 milliárd dolláros mínuszban voltak), de a cég úgy számol, hogy 2024-re már nyereséges lesz a szolgáltatás üzemeltetése. Ehhez azonban sürgősen árat kell emelniük, aminek biztos nem fognak örülni az előfizetők.

A Disney+ bejelentette, hogy decemberen mintegy 38%-kal, havi 10,99 dollárra emeli a reklámmentes Disney+ csomag előfizetési díját, a reklámokat tartalmazó csomag havi díja pedig 7,99 dollár lesz. Ez azt jelenti, hogy decembertől - a mostani árfolyamon számolva - a reklámokat tartalmazó csomagért nagyjából 3000 forintot, a reklámmentesért pedig 4200 forintot kell fizetnünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás