Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döbbenetes igazság: valójában erről szól a Stranger Things slágere, Kate Bush Running Up That Hill-je

Döbbenetes igazság: valójában erről szól a Stranger Things slágere, Kate Bush Running Up That Hill-je

Zene, Film & Kultúra

Döbbenetes igazság: valójában erről szól a Stranger Things slágere, Kate Bush Running Up That Hill-je

Zene, Film & Kultúra

Promotions 04:34

Mindig is tudni szeretted volna, ez biztos.

A Stranger Things már mindenféle nézettségi rekordot megdöntött, de borítékolható, hogy újabbakat is fel fog állítani, még olyanokat is, amelyek eddig nem léteztek. Millie Bobby Brown-ék pedig már készülnek is az ötödik évadra, amikor bizony Hawkins és a Világ sorsa összefonódik egy mindent eldöntő nagy csatában. Elképesztő izgalmakban lesz részünk, de addig is, amikor megérkezik a csodálatos finálé, biztos, hogy még hónapokig fogjuk dúdolni Kate Bush nyolcvanas évekbeli számát, a Running Up That Hill-t, amely közel 40 éves álmából felébredve a csúcsra került, pedig keletkezése pillanatában, 1985-ben nem tett szert ekkora sikerre, nem zsebelt be sok elismerést.

Bezzeg most.

A Netflix csúcsprodukcióájban, a Stranger Things-ben ugyanis kulcsszerepet kapott a szám, amely már az első epizód után a fülünkbe mászik, hogy aztán a legnagyszerűbb pillanatokban mindig megszólaljon. Kate Bush száma 37 év elteltével elhozta neki a top1-es helyezést az Egyesült Királyságban. Az énekesnő pedig sok évnyi hallgatás után a BBC4-nek is adott egy interjút, amelyben izgalmasnak, és egyben sokkolónak nevezte a jelenséget. Az interjúból a HVG is szemezgetett.

Még azt is elárulta, hogy mi ihlette a dalt, így pedig tulajdonképpen arról beszélt, hogy miről szól a nóta valójában. Ettől persze még mindenki úgy értelmez, ahogy szeretné, hiszen a művészet pont erről szól.

Kate Bush tehát arról énekel a számban, hogy mi történne, ha egy férfi és egy nő szerepet cserélhetnének, és megtudhatnák, hogy milyen érzés a másik oldalon lenni. A szám eredeti címe is az lett volna, hogy Deal with God, azaz üzlet, megyegyzés vagy paktum Istennel.

 

Borítókép: Profimedia - illusztráció