promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: jön a Joker folytatása, és az is kiderült, hogy pontosan mikor
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Örülhetnek a Joker rajongói, végre tényleg hivatalossá vált, hogy érkezik a második rész.

2019-ben senki se hitte volna, hogy az év egyik legsikeresebb és legjobb filmje lesz a Másnaposok rendezőjének mély, elgondolkodtató drámája, ami ráadásul Batman főellenségéről, Jokerről szól. Joaquin Phoenix lehengerlő alakítása és Todd Phillips határozott, érzéki rendezése viszont az egekbe emelték a Joker című alkotást, amit rögtön modern mesterműként emlegettek a kritikusok – a stúdió pedig a több mint 1 milliárd dolláros bevétel és a két Oscar-díj láttán természetesen egyből megbökdöste a készítőket, hogy ideje elkezdeni dolgozni a folytatáson.

Egy ideig kérdéses volt a Joker második részének sorsa, hiszen az eredeti film pont egy olyan alkotás, ami nem feltétlenül igényel folytatást, de a rendező nemrég elárulta, hogy Joker: Folie a Deux címmel már elkészült a forgatókönyv (pontosabban: annak egy verziója), ráadásul azt is megosztotta, ahogy éppen Joaquin Phoenix olvasgatja, ez pedig nagy löketet adott a rajongók lelkesedésének.

Most hivatalosan is kiderült, hogy valóban jön a Joker folytatása, ráadásul napra pontosan 5 évvel az első rész után: 2024. október 4-én.

A Folie a Deux alcím nagyjából azt jelenti, hogy „egy olyan mentális betegség, illúzió, ami két, egymáshoz közelálló ember között létezik”, vagyis minden jel arra utal, hogy Joker társra lel, és valaki mással közösen fogja megváltoztatni a világot – azaz folytatódik a revolúció, aminek az első rész végén láthattuk a kezdetét.

Nemrég elég vad pletykák kezdtek el terjedni a Joker második részéről, ugyanis egyes szóbeszédek szerint az alkotás meglepő módon egy musical lesz, amiben Lady Gaga fogja alakítani Joker szerelmét, Harley Quinn-t – ez pedig természetesen eléggé kiakasztotta a rajongókat, hiszen szinte mindenre számítottak, csak erre nem.

Több információ egyelőre még nem derült ki a Joker folytatásáról, de bizalomgerjesztő, hogy a készítők megmaradnak, ráadásul a stúdió már premierdátumot is talált a várva várt alkotásnak, ami minden bizonnyal legalább olyan jó lesz, mint az első rész.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás