promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarokat ünnepelték Olaszországban, ez már tényleg siker
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar siker Olaszországban.

A Filmintézet Inkubátor Programjában készült Kilakoltatás című magyar film sikerével zárult a hétvégén a szicíliai Catania-ban a KinEst Fest. Fazekas Máté Bence szatirikus hangvételű dramedy-je a zsűri különdíját és a közönség szavazás második helyezését is kiérdemelte a filmmustrán. A közép-európai filmeket szemléző rendezvény szakmai zsűrije a döntését azzal indokolta, hogy

„a Kilakoltatás-ban, amelynek forgatókönyvét is az elsőfilmes rendező jegyzi, a társadalmunkat irányító gazdasági rendszer és az abból eredő etikai konfliktus egy képzeletbeli holtpontra jut. A kiszámíthatatlan fordulatokkal és szórakoztató karakterekkel teli történetet a kezdő végrehajtó szerepében kitűnő Orosz Ákos, valamint a film könnyed, maró, olykor groteszkbe hajló humora teszi elevenné”.

A Kilakoltatás-t a magyar kritikusok a 2021-es év egyik legjobb filmjének tartották, áprilisban a legjobb forgatókönyvnek járó díjat nyerte el Portugáliában a Fantasporto fesztiválon. A megtörtént események által ihletett film egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló idős asszony heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.

Az elsőfilmes rendező, Fazekas Máté Bence a tragikus helyzetet úgy képes humorosan tálalni, hogy közben nem válik ízléstelenné, mindeközben pedig megmutatja az embert adós és végrehajtó mögött.

Borítókép:  Nemzeti Filmintézet
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás