promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy okoseszköz, ami legyőzi a szenvedélybetegségeket, de a tesztelés során tragédia történt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tragédia a virtuális térben.

Hét televízió és stream szolgáltatásra készülő film gyártásának támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet. A támogatott alkotások között szerepel egy, Magyarországon eddig még nem alkalmazott formátumban készülő krimi, továbbá a Kaláka együttesről, és a filmplakátjairól ismert képzőművész, Rényi Katalinról szóló filmek, illetve két, magyar,- és cigány meséken alapuló animáció is.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 2020 januárja óta nyújt támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra pályázati úton. A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek. A Döntőbizottság ezúttal három televíziófilm- és két animációs alkotás, valamint egy kisjátékfilm és egy dokumentumfilm gyártására szavazott meg támogatást.

A támogatott projektek között van a Kontrollcsoport című alkotá, ami egy Magyarországon korábban még nem alkalmazott, innovatív, úgynevezett „screenlife” formátumban készül, vagyis a cselekmény a virtuális térben bontakozik ki. A film rendezője a FOMO– Megosztod, és uralkodsz című film forgatókönyvét és az első „Sziget-filmet”, a Free Entry-t is jegyző Kerékgyártó Yvonne, akinek augusztusban mutatják be új mozifilmjét, az Együtt kezdtük-et.

A Kontrollcsoport története szerint egy gyógyszergyártó cég kifejleszti az okoseszközt, ami végleg legyőzheti a szenvedélybetegségeket. A tesztelés közben azonban végzetes tragédia történik, a tesztalany édesapja pedig a felelős nyomába indul.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor láthatjuk a kész filmet, de az alapötlet mindenképpen izgalmasan hangzik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás