promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szex, Parlament, és a hasznos Tinder - balatoni partihangulatot áraszt a magyar Amerikai pite előzetese
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még a Parlament is elsötétül az Együtt kezdtük című magyar film előzetesében.

Augusztus 4-én debütál a mozikban az Együtt kezdtük című vígjáték, ami kicsit olyan, mintha az Amerikai pite: A találkozó magyar feldolgozása lenne. Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmje egy elsöprő, bulis hétvége eseményeit meséli el a Balatonnál, amihez nemrég megérkezett a hosszú előzetes is.

„Közös célunk volt a producerekkel, hogy olyan színészeket mutassunk meg, akikről még sokat fognak hallani a nézők a jövőben. A válogatás közel féléven keresztül tartott, a COVID miatt virtuális castingokkal, majd a korlátozások enyhítésével személyes meghallgatásokkal. Aztán a próbákat már a kiválasztottakkal, Jakab Balázzsal, Kövesi Zsomborral, Mosolygó Sárával, Lelkes Botonddal, Kanyó Katával, Mészöly Annával, Nagy Márkkal, Koós Boglárkával és Hrisztov Tomával kezdtük meg. Hozzájuk kerestem azokat a színészeket, akik a további fontosabb szerepeket alakítják a filmben. Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, vagy Zsurzs Kati a kezdetektől fogva nagyon sokat adtak hozzá a közös munkához”

– mondta Kerékgyártó Yvonne, aki elárulta, hogy a castingon nagyon odafigyeltek arra, hogy olyan színészeket válasszanak, akik kamaszként is hitelesek, mert az érettségiző fiatalokat és a tíz évvel idősebb énjüket természetesen ugyanazok játszották el a kamerák előtt.

(Fotó: InterCom)

Mosolygó Sárának különösen emlékezetesek maradtak az előkészületek. Ő számos jelenetben játszik együtt egy angol anyanyelvű színésszel, ezért online szereplőválogatásokon keresték meg a filmbéli partnerét, ami sok szempontból nehezített helyzetet jelentett.

„Amennyire lehetett ezeken az online találkozásokon igyekeztünk lemérni azt, hogy milyen a közös munka, van-e köztünk kémia. A végén egyértelmű volt számomra is, hogy a Prágában élő amerikai színész, Joe Weintraub a legjobb jelölt James szerepére. Arra viszont nem számítottam, hogy amikor élőben találkoztunk, teljesen más volt, mint az, akit eljátszott a filmben”

– mesélte az Együtt kezdtükben Franciskát megformáló színésznő.

Hozzá hasonlóan Lelkes Botondban is mély nyomokat hagyott az Együtt kezdtük szereplőválogatása.

„Az első személyes meghallgatásomon a film egyik drámai jelenetét kérték tőlem. Ekkor még nem volt kiválasztva a filmbéli partnerem, a Nórit játszó Koós Boglárka, ezért a casting direktor Mandel Helga segített, míg én ebbe a felkavaró, párkapcsolati krízis szituációba próbáltam belehelyezkedni. A jelenet alatt végig úgy éreztem sikerül elérnem a kívánt hatást, és ezt Helgán is láttam, akinek könnyek szöktek a szemébe, Benett szerepét pedig én kaptam meg”

– idézte fel a színész az Együtt kezdtükhöz fűződő, egyik első élményét, amit a forgatáson még sok más, emlékezetes pillanat követett.

(Fotó: InterCom)

Köszönhetően annak, hogy a stáb tavaly nyáron több hétre leköltözött a Balatonra, hogy ott rögzítsék a film főbb jeleneteit, az egykori 12.c. esküvővel kísért, tízéves osztálytalálkozós, hatalmas tóparti buliját. Ebből ad jókora ízelítőt az Együtt kezdtük ma debütáló hosszú előzetese, amiben fény derül arra, hogy annak idején kinek, ki tetszett, mit bántak meg egykor és mit szeretnének ma a fiatalok. A főszereplők élete mindezeken túl külön – külön, de együtt is, válaszút elé kerül, ami lehetőséget ad nekik, hogy helyrehozzák, vagy újrakezdjék az eddigieket, de főleg átgondolják a hogyan továbbot.

Az Együtt kezdtük augusztus 4-től látható a hazai mozikban az InterCom forgalmazásában.

Borítókép:  InterCom
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás