promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb részletek derültek ki George Michael tragédiájáról: „Tudtuk, hogy meg fog halni”
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az énekes éppen egy karácsonyi napon hagyott itt bennünket.

Karácsonykor volt 5 éve, hogy az énekes-dalszerző George Michael váratlanul elhunyt. A görög származású brit híresség mindössze 53 éves volt, így a hír érthetően megrázta a közvéleményt. Pedig a tragédiának bőven akadtak előjelei.

A Wham! popduóval és szólóban is egyaránt sikeres George Michael a kábítószer rabjává vált, bár ő csak a füvezést volt hajlandó sokáig elismerni. Tüdőgyulladással is került korábban kórházba, az egészségi állapota tehát rosszabb volt, mint egy átlagos ötvenes férfinak.

2016. december 25-én a partnere, Fadi Fawaz holtan találta az énekest az ágyában. Szívproblémák okozták a végzetét, valamint zsírmáj, amely nemcsak a túlzott alkoholfogyasztás következtében alakulhat ki a szervezetben, hanem a mozgáshiány, egészségtelen táplálkozás miatt is.

„Mindannyian számítottunk rá, hogy meg fog halni”

– tett egy döbbenetes kijelentést George Michael exe, Kenny Goss, aki fél évtizedes hallgatás után árult el újabb részleteket a sztár utolsó időszakából. Ő egyébként 2009-ig élt vele (nyitott kapcsolatban), aztán a kábítószer és alkoholizmus miatt mentek szét – egyébként mindketten szenvedtek ezektől a függőségektől.

„Kifejezetten utálta, amiért annyit aggódtam érte… De fogalmam sem volt róla, mit kellett volna tennem”

– mondta Goss. Állítása szerint többször is megmentette az énekes életét, de 2016 karácsonyán már senki nem tehetett érte semmit. Az akkori partner, Fadi Fawaz elmondása szerint éppen a karácsonyi ebédhez akartak leülni, amikor észrevette, hogy George Michael nem békésen pihen, hanem csendben eltávozott az árnyékvilágból.

Kiszivárgott Fawaz segélykérő telefonhívása is, de a mentőket csak egy órával a holttest felfedezése után tárcsázta. A férfi alighanem ébresztgetni próbálta párját, azt hihette róla, hogy csak „kiütötte” magát.

„Meghalt… teljesen kék… meghalt! Hideg és kék… és igen, eléggé merev is. Meghalt… meghalt”

– idézte fel a drámai pillanatokat a korabeli sajtó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás