promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feláldozhatók Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger nélkül? Ha ez a film elkészül, maga lesz a pokol
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az évszázad egyik legnagyobb dobása lehetne ez az alkotás.

Bruce Campbell az a színész, akit nagyon sok ember imádva rajong világszerte, miközben több millióan azt sem tudják, hogy kicsoda. Bruce Campbell-nek olyan kultusza van, amelyhez hasonlót csak nagyon kevés színész tudhat magáénak, talán csak a kiválasztottak, akik kultfilmekben kaptak szerepet, és azok akik, a kultusz kielakulása után is folyamatosan építik maguk körül a kultuszt. Bruce Campbell pedig minden interjújával és megszólalásával ezt teszi, de olyan mesteri módon, hogy csak imádni lehet érte.

És ehhez kapcsolódóna van egy olyan terve, amelyről több mint egy évtizede szólt először, ám a médiában manapság is feltűnik.

Bruce Campbell a Gonosz halott-filmekben tűnt fel a filmvásznon, először 1981-ben részben, majd 1987-ben teljesen, főszereplőként. Ezeket a filmeket voltak amúgy a később, Hollywood-ban is nagy karriert befutó Sam Raimi rendezte, aki ezzel az alkotásával kezdetben nem futott be, a Gonosz halott-at majdnem elfelejtették, aztán hosszú távon akkora sikert aratott a horrorfilm-szeretők körében, hogy a filmet később remakelték, sőt, az öreg Bruce főszereplésével még sorozat (Ash vs Evil Dead, 2015-2018) is készült hozzá,

amely most is megtalálható a Netfllix repertoárján.

Sam Raimi amúgy a horrorfilmek mellett elsősorban szuperhősfilmjevel vált ismertté a 2000-es években. Ő rendezte ugyanis a Tobey Maguire-féle Pókember-trilógiát, illetve az idén a mozikban debütáló, új Doctor Strange-filmet is. Ezekben az alkotásokban pedig mindig feltűnik egy-egy jelenetben Bruce Campbell is, aki a rendező kabalaszínésze.

A megannyi zs-kategóriás filmet jegyző színész pedig még mindig arról fantáziál, hogy megcsinálja a Feláldozhatók horror verzióját, vagyis egy olyan filmet és így jön képbe a Feláldozhatók hasonlat (Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone itt nem játszik), amelybe összeverbuválja a világtörténelem legikonikusabb horrorszereplőit, így például Tony Todd-ot, a Kampókéz-filmek sztárját, vagy éppen a Rémálom az Elm utcában sorozat főgonoszát, Robert Englundot, azaz Freddy Kruegert.

De szerepelne benne töbek között Kane Hodder is, vagyis Jason a Péntek 13-ból.

Az ötlet először még 2010-ben körvonalazódott, a színész több interjújában is beszámolt erről. Legutóbb pedig egy évvel ezelőtt lehetett hallani arról, hogy először talán képregény formájában jelenne meg az ötlet, és a Bruce VS Frankenstein névre hallgatna, mint maga a beígért film is. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy mikor realizálódhat az alkotás. Bruce most éppen a Gonosz halott franchise egy nagy visszatérésén dolgozik, vagyis a film utómunkálatainál segít Le Cronin rendezőnek a hangulat fejlesztésében, hiszen Raimi mellett ő az a másik ember, aki porcikáiban érzi az Evil Dead mesterien bizarr horror hangulatát. Az Evil Dead Rise cimű alkotást amúgy az ígéretek szerint még idén bemutaják a mozikban.

Remélhetőleg az Evil Dead Rise sikere majd hozzájárul ahhoz, hogy Bruce Campbell megvalósítsa majd élete nagy projektjét, a horrorfilm zsáner ikonjait felvonultató mozit, amely valószínűleg tényleg elszabadítja majd a poklot a filmvásznon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás