promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Thor 4. zenéje egy romantikus rockkoncert lesz
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Marvel megosztott egy kis ízelítőt a Thor: Szerelem és mennydörgés zenéjéből, és azóta is azt hallgatjuk.

Július 7-én debütál a magyarországi mozikban a Thor: Szerelem és mennydörgés, ami több szempontból is egy különleges alkotás lesz a Marvel Filmes Univerzumban. Egyrészt a Chris Hemsworth által alakított Thor az egyetlen karakter, akinek már 4 önálló filmje van, másrészt ebben a produkcióban mutatkozik be a Hatalmas Thor, aki nem más, mint Jane Foster. Ehhez a szerephez Natalie Portman úgy kipattintotta magát, hogy szinte már meg sem lehet ismerni.

Ne feledkezzünk meg az istenek mészárosáról, Gorról, akit a zseniális Christian Bale formál meg, és akiről az a hír járja, hogy a Marvel eddigi legjobb gonosztevője; ezt a rendezői állítást a tesztvetítésekről kiszivárgott visszajelzések is alátámasztják.

Bár a szereplőgárdára, a rendezőre, és az előzetesek alapján a látványra egyáltalán nincs okunk panaszkodni, azért nem árt, ha egy filmnek kiváló a zenei része is; pláne egy Marvel-filmnél. Azonban már most biztosra vehetjük, hogy ezen a fronton sem fogunk csalódni a Thor 4. részében, ugyanis az a Michael Giacchino a film zeneszerzője, aki a Tom Holland-féle Pókember-trilógia és a Doctor Strange muzsikáját is jegyzi, ráadásul Giacchino-nak köszönhetjük a Marvel Stúdió logójának felejthetetlen aláfestését, ami először a 2016-os Doctor Strange-ben csendült fel.

Mondhatjuk, hogy Michael Giacchino - amellett, hogy a Pixar-filmek zenemágusa - mára az MCU első számű komponistája lett, hiszen az eddigi zeneszerzők közül ő jegyzi a legtöbb Marvel-filmet (szám szerint ötöt). Az amerikai művészt nem hiába emlegetik az újgenerációs John Williamsként, hiszen ugyanazok a stílusjegyek lelhetők fel a munkáiban, mint az 5 Oscar-díjas zenegéniusz szerzeményeiben, és ő is rengeteg fülbemászó témával ajándékozott már meg minket (egyik legfrissebb remekműve a Lighyear című animációs filmben hallható Zurg-téma), viszont Giacchino mindig tud valami újat mutatni, valami olyasmivel megfűszerezni a munkáit, amivel egyedivé teszi azokat.

Ez a Thor: Szerelem és mennydörgés esetében sincs másképp. A Marvel pénteken közzétette a film egyik trackjét, ami azt bizonyítja, hogy a 4. Thor-film zenéje egy romantikus rockkoncert lesz. A soundtrack tökéletesen passzol a film stílusához és kettősségéhez: Giacchino témája először egy lassú, romantikus dallammal indít, amiben egyértelműen a Szerelem jelenik meg, majd nagyjából a track felénél egy éles váltással betör a rockos vonal, amiben látjuk a villámokat, és halljuk a Mennydörgést. Így jön össze Michael Giacchino zenéjében a film alcíme.

Hallgassátok meg, és győződjetek meg róla ti is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás