promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL Klub hamarosan a TV2 talpát fogja csutakolni
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az RTL Magyarország sok nézőt veszíthet júliusban.

Most még nyerő helyzetben van az RTL Klub. A Mestercukrász ugyan közepesen fut a csatornán, mégis a nézettségi toplista élén végzett, ráadásul minden nap a legnézettebb műsor lett a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban, a 18-49-es korosztályban. Július 4-én, hétfőn azonban elstartol a konkurens csatornán, a TV2-n Kasza Tibi műsora, a Pénzt vagy éveket, ami alaposan megnehezítheti majd az RTL Klub dolgát, és sok olyan nézőt csábíthat el, akik tegyük fel, csak azért nézték eddig a Mestercukrászt, mert nem volt más néznivaló a folyamatosan ismételt sorozatokon és filmeken kívül.

Azt ugyan nem tudni, hogy a Mestercukrász meddig lesz még képernyőn, de tekintve, hogy július 25-én már a Doktor Murphy 5. évadát fogják adni az RTL Klubon, valószínűleg július 22-én, pénteken lesz az édesszájú Konyhafőnök 2. évadának fináléja.

Ezek után az RTL Magyarország csatornáin már nem is lesznek sjaát gyártású műsorok, sem sorozatok; a júliusi hónapban már teljesen át fognak állni a filmekre és a külföldi sorozatokra. Hétvégente olyan filmeket láthatunk már július 3-tól, mint a Legendás állatok és megfigyelésük, a Sylvester Stallone és Robert De Niro főszereplésével készült Kiütés, a Vén rókák, a Robotkutyám, az AXL, és a Tűzgyűrű.

Július 17-től vasárnap esténként pedig újra a világhírű autópálya-rendőrség nyomozóié lesz a terep: Semir és Paul a most folytatódó Cobra 11 24. évadában már nemcsak a rendőrségen és az utakon lépnek akcióba, hanem az egyetemen, újoncok kiképzésével is kamatoztatják tudásukat.

Július közepén aztán országos tv-premierként debütál a Coolon a White Lines - Totál szívás Ibizán című misztikus sorozat, de filmekből sem lesz hiány ezen a csatornán sem: a nézők a Robert De Niro és Anne Hathaway főszereplésével készült A kezdő című filmmel, a családi kedvenc Nyúl Péterrel és a Libabőr című kalandfilmmel is találkozhatnak.

A Film+-on az akcióhorrorok uralják a júliust: terítékre kerül a Penge-trilógia mindhárom része, a Penge, a Penge 2. és Penge: Szentháromság, de látható lesz a Zombieland és folytatása, a Zombieland – A második lövés is. A vígjátékok kedvelőinek jó hír, hogy a hónap végén itt mutatkozik be országos televíziós premierként a 2020-as Nagypapa hadművelet Robert De Niro és Uma Thurman főszereplésével, de érkezik a már-már klasszikusnak számító amerikai vígjáték, a Superbad – Avagy miért ciki a szex? is, a főbb szerepekben többek között Jonah Hill, Seth Rogen és Emma Stone.

Hogy a nézettséget tekintve mire lesz elég ez a nyári kínálat, azt nehéz lenne megjósolni, mindenesetre a TV2 jól időzítette a Pénzt vagy éveket, így júliusban már lehet, hogy ők fogják elvinni az egyik heti összesítést; azonban ez a győzelmi menet biztos nem lesz hosszú életű, tekintve, hogy az esetek többségében a TV2 Csoport az RTL Magyarország mögött kullog.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás