promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robin Williams nagyon megbánt egy dolgot a halála előtt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Robin Williams szerencsére még időben ki tudta javítani a hibáját, így nyugodtan léphetett tovább.

A 2014-ben elhunyt, zseniális Robin Williams volt minden idők egyik legkedveltebb nevettetője, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint például a Jumanji, Mrs. Doubtfire, Jó reggelt, Vietnam!, vagy a Holt költők társasága. Ahogy sokan mások, így ő is stand-up komikusként kezdte a pályafutását, majd az 1978-as Egy úr az űrből című sorozat hozta meg neki a nagy sikert – de még így is nehéz volt elérnie, hogy mozifilmekben szerepelhessen.

Robin Williams 1980-ban megkapta élete első főszerepét Robert Altman vegyes kritikákkal bombázott filmjében, a Popeye-ben, ami az ismert mesén és képregényeken alapult. De akadt egy komoly gondja a forgatáson, ugyanis hiába próbálkozott, egyszerűen nem találta el a karakter hangját, így szinte senki sem értette, hogy mit beszél, főleg pipával a szájában – ezt pedig nagyon bánta annak idején, hiszen kellemetlen volt neki a dolog.

„Kétszer újra kellett szinkronizálnom azt a filmet... Az emberek nem értették, amit mondok. Olyan volt a hangom, mintha egy gyilkosbálna belefingott volna egy szélcsatornába”

mesélte mókásan a halála előtt Robin Williams.

Szerencsére a színésznek harmadjára már sikerült eltalálnia Popeye hangját, így nem rajta múlt a film fogadtatása, hiszen kihozta a maximumot a szerepéből, ráadásul néhol még az improvizációja is benne maradt az alkotásban. Az utóbbi 42 évben pedig egyre többen fedezik maguknak ezt a furcsa, ártatlan, szórakoztató klasszikust, ami sosem akart több lenni, mint ami – mégis végül legendás lett Robin Williamsnek köszönhetően.

Itt lehet megtekinteni egy részletet a Popeye-ből:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás