promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Stranger Things kitépte a szívünket és besózta a helyét – kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Stranger Things a 4. évaddal szépen kikönyökölt magának egy jól megérdemelt helyet minden idők legjobb sorozatainak a listáján.

A Netflix szinte megkínzott minket azzal, hogy egy hónapot kellett várnunk a Stranger Thing 4. évadának utolsó két részére, de végre eljött az idő, hogy kiderüljön, mi lesz a sorsa a gonosz és rettegett Vecnának, aki minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a hőseinkre és magára a világra is – az első 7 epizód amúgy teljesen lenyűgözött minket, itt lehet elolvasni róla a kritikánkat:

Természetesen spoilermentesen fogunk beszélni a 4. szezon utolsó két részéről, így bárki elolvashatja a véleményünket, de azt már most eláruljuk, hogy ezek az epizódok sem okoztak csalódást, így a készítők remekül felrakták a koronát erre az amúgy is fantasztikus évadra, ami minden várakozásunkat felülmúlta.

A Stranger Things lassan araszolgat a nagy, 5. évados finálé felé, ez a szezon pedig tökéletesen megalapozta, hogy mennyire epikus lesz majd a végső, hatalmas összecsapás a jó és a rossz között.

De persze nem csupán alapozásról van szó, hiszen ez az évad a saját lábán is megáll, és olyan erővel hat ránk, hogy az valami elképesztő – ez persze a néhol egészen kegyetlen megoldásoknak is köszönhető, hiszen a Duffer testvérek nem kíméltek minket, mikor megálmodták ezt a sztorit.


Kép: Profimedia

A 7. epizód végén szinte az összes karakter szorult helyzetbe került, hiszen olyan is volt, akit elkapott Vecna, és természetesen innen folytatódott tovább a történet. Hőseink óriási tervet szőnek, amivel kicsinálhatják a szörnyeteget, de ehhez mindennek klappolnia kell, ugyanis egyetlen hiba is akár valakinek az életébe kerülhet – szóval az izgalom ebben a maradék két részben csúcsosodik ki igazán, pedig azt hittük, hogy ennél már nem lehet feszültebb a cselekmény.

A Stranger Things eddigi legkomolyabb évada egyben a legjobb, legfélelmetesebb és legmeghatóbb is, hiszen a karakterek folyamatos jellemfejlődésen mennek keresztül a traumatikus élmények miatt, amik tényleg hatásosak és fájdalmasak – vagyis felejtsük el a 3. szezon porcukros csillogását, mivel a készítők most nagyon bekeményítettek, és ez jót tett a sorozatnak.

Vecna minden idők egyik legrémisztőbb főgonosza, aki képes már a kinézetével is elérni, hogy borzongjunk, így már csak hab a tortán, hogy valóban hihetetlenül kegyetlen, a motivációja is érthető és a hatalma miatt is komoly veszélyt jelent mindenkire – a jelenléte jóval izgalmasabbá tette a Stranger Thingset, minden szempontból jó döntés volt behozni őt.


Kép: Profimedia

Negatívumként egyedül azt lehetne kiemelni, hogy a készítők néhol feláldozzák a '80-as évek hangulatot az epikusság oltárán, de mivel ezt is remekül csinálják, így ez nem nevezhető komoly problémának, hiszen a végeredmény közel tökéletes és úgy ahogy van kihagyhatatlan.

A Stranger Things a 4. évaddal kitépte a szívünket és besózta a helyét, miközben egy kellemes, baráti ölelés érzésével is megajándékozott minket, erre pedig nem sok széria képes – szóval mindenki készítse fel a lelkét, mert itt bizony potyogni fognak a könnyek és a székünk karfája is tele lesz körömnyomokkal a feszültség miatt.

Egyszerre elszomorító és boldogító, hogy a következő lesz a Stranger Things utolsó évada, hiszen valóban egy zseniális sorozatról van szó, de mégis jó érzés, hogy a készítőknek volt egy tervük, ami felé határozottan haladtak, és ezt érezni is lehet. Izgatottan várjuk a folytatást, de addig is mindenkinek érdemes megnéznie az eddigi szezonokat, ha nem akarja megfosztani magát egy különleges élménytől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás