promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenvedett a Depeche Mode legendája a halála előtt? Előkerültek az orvosi leletek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Andrew Fletcher tragikus hirtelenséggel hunyt el, és most a Depeche Mode tagjai azt is bejelentették, hogy miben.  

Több mint egy hónappal ezelőtt rettentően lelombozó hírt kaptak a Depeche Mode rajongói, mivel 2022. május 26-án a csapat bejelentette a közösségi médiában, hogy meghalt Andy Fletcher, vagy ahogyan csak sokan szólították: „Fletch”.

Az angol zenész a Depeche Mode alapítója volt Martin Gore-ral és Vince Clarke-kal együtt – utóbbi ugyebár később kiszállt, mivel megérkezett Dave Gahan. Tehát Fletcher a kezdetektől ott volt a zenekarral egészen a haláláig.

„Fletchnek igazi arany szíve volt, és mindig megjelent, amikor támogatásra, egy őszinte beszélgetésre, egy jó nevetésre vagy egy hideg italra volt valakinek szüksége”

- írta a búcsúzásában a DM.

Fletcher az otthonában hunyt el, és nem csak a banda valamint a rajongók, hanem az egész zenészvilág gyászolta.

Csak találgatások voltak, szóval egészen pontosan nem lehetett tudni, hogy mi okozta a Depeche Mode egykori tagjának halálát. A család úgy döntött, hogy Dave Gahan és Martin Gore megoszthatja a rajongókkal, hogy mi történt pontosan.

A Depeche Mode egy friss Facebook-bejegyzésben nyilvánosságra hozta, hogy az orvosi leletek szerint Andy Fletcher halálát ortarepedés okozta. Azt is hozzátették, hogy bár a barátjuk fiatalon távozott, de hála égnek nem szenvedett.

Az Orvostovábbképző Szemle megemlíti, hogy heves mellkasi fájdalom nem csak szívinfarktus vagy tüdőembólia jele lehet: néha a szívből kivezető fő ütőér, az aorta repedése áll a hátterében. Ezen legtöbbször csak az azonnali sebészi beavatkozás segíthet.

Andy Fletcher a szintetizátor mögött érezte a legjobban magát a koncerteken, de tudott basszusgitáron is játszani, illetve később DJ-ként is meghódította a színpadot. Utoljára a VOLT Fesztiválon láthatta a magyarországi közönség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás