Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bruce Willis egészsége folyamatosan hanyatlik – így van most a kedvenc akcióhősünk

Bruce Willis egészsége folyamatosan hanyatlik – így van most a kedvenc akcióhősünk

Zene, Film & Kultúra

Bruce Willis egészsége folyamatosan hanyatlik – így van most a kedvenc akcióhősünk

Zene, Film & Kultúra

Promotions 20:20

A színészről három hónapja derült ki, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Magyarország (és persze a világ) egyik kedvenc akcióhőséről, Bruce Willisről márciusban derült ki, hogy afáziában szenved, ami miatt kénytelen felhagyni a karrierjével is. A 67 éves sztárszínészről azóta csak hírfoszlányok jutnak el a rajongókhoz, az állapotáról árulkodó információmorzsákat elég nehéz összeszedegetni.

Annyi bizonyos, hogy Willisnek folyamatosan romló egészségi állapottal kell szembenéznie, hiszen az afázia befolyásolja a beszéd kifejezésének és megértésének képességét, illetve a betegség hatással van a kognitív képességekre is, lehetetlenné teszi például számára a szereptanulást.

A bal agyfélteke feltételezett sérülése miatt kialakult betegség egyelőre nem túl látványos Willis esetében, aki a felesége, Emma Heming szerint is megőrizte aktivitását. Kosarazik, a gyermekeivel játszik, és néha még egy-két haverjával is összejár.

Idővel az afázia a hangképzésért felelős izmokat is legyengíti, arra lehet tehát számítani, hogy a színész elveszíti a beszédképességét. Előbb kialakul a dysarthria nevű beszédzavar, majd a beteg teljes némaságra lesz ítélve, ráadásul a nyelés is egyre nehezebbé válik számára.

Az Egészségkalauz szerint az afázia olyan kísérő tünetekkel járhat, mint a jobb oldali teljes vagy részleges bénulás, a látótér-kiesés, fáradékonyság, depresszió, valamint a személyiség és az érzelmi reakciók akár kóros megváltozása.

Willisnél talán egy stroke, vagy egy korábbi fejsérülés hozta elő a komoly betegséget. Egyelőre azonban bátran küzd vele, a napokban például farmerben, világos ingben és baseballsapkában bukkant fel az egyik barátja oldalán. Egy Los Angeles-i palacsintázóba tartottak, látszólag tehát a nyugdíjas sztárok életét éli.

Pár nappal korábban az Amerikában nagyobb hagyományokkal rendelkező apák napját ünnepelte a szűkebb családja körében. Látszólag önfeledten mókázott a nála 23 évvel fiatalabb feleségével, illetve 8 és 10 éves kislányaival, kicsi a rakást játszva.

Borítókép: Profimedia