promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális látvány: 60 autóra ráöntöttek 18 tonna betont, a végeredményre senki nem volt felkészülve
Borítókép:  Profimedia/Armand Pierre Fernandez: Hosszú távú parkolás (1982)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes mutatvány.

Az elmúlt évtizedekben elkezdtek sokasodni Magyarországon is a meghökkentően kinéző művészeti installációk, amelyekről néha még azt nehéz megmondani, hogy valóban szándékosan készültek-e el, valójában oda és úgy szánta oda az alkotó, ahogy elnyerték végső formájukat? Jártunkban-keltünkben megfigyeljük ezeket az elképesztő emberi alkotásokat, amelyek örökre beégnek a retinánkba, mivel annyira monumentálisak, vagy éppen aprók, annyira beleillenek a környezetbe, vagy pont, hogy sehogysem illeszkednek.

Egy valami azért összekötheti őket, az abszurd világunkra való reflektálás.

Ilyen például a zseniális Armand Pierre Fernandez alkotása is, amelyet magyarra a Hosszú távú parkolás címmel fordítottak le. Korábban erről a monumentális munkáról a TotalCar-on is megjelent egy hosszabb cikk, amelyben részletesen is elemezték a művet, amelyben - és ez elsőre meghökkentően ahthat - 60 autó és 18 tonna beton van.

A művész az újrealista kiáltványt alkotó művészeti csoportból érkezett, akik többek között arra tettek kísérletet, hogy dekonstruálják és újraértelmezzék a hétköznapi tárgyainkat. Érdekesség, de a művésszel később partnerséget kötött a Renault is.

Armand Pierre Fernandez-nek Franciaországban több hasonló műve is van köztereken, ám monumentáalitásban egyik sem múlja felül a Hosszú távú parkolást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás