promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány: pedofíliával, rákkal és csecsemőveréssel viccelődnek a Netflixen
Borítókép:  youtube.com/Netflix (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen kiakadtak Ricky Gervais legújabb stand-up különkiadásán, a SuperNature-ön – de vajon jogosan, vagy sem?

A zseniális angol A hivatal (The Office) című sorozat sztárja és alkotója, Ricky Gervais mindig is egy kifejezetten bevállalós komikus volt, a Golden Globe-gála műsorvezetőjeként pedig többször is bebizonyította ezt, hiszen olyan kegyetlenséggel oltotta le a hírességeket, hogy öröm volt nézni.

Az állatokat az emberek elé soroló, ateista Ricky Gervais bizonyos időközönként megjelentet egy stand-up különkiadást, ami egy-egy adott koncepció köré épül. A mostani a SuperNature, vagyis A természetfeletti és egyéb képtelenségek címet kapta és már az első pár percében olyan dolgokat mond benne, hogy szinte azonnal meg akarták őt lincselni az interneten – pedig direkt elmondta a felvétel elején, hogy az a lényege az ő humorának, hogy olyan dolgokat mond, amiket nem szabadna, mert abban bízik, hogy a nézők pontosan tudják, hogy mi lenne ilyenkor a helyes út, és így találják meg a szórakozást.

A híresség ezek után kegyetlenül kifigurázta az LMBTQ+ közösséget úgy, hogy még a nemi erőszakot is belevette a monológjába; szóba került a pedofília is; majd a macskák tüskés péniszéről értekezett; eljátszotta, hogy agyonver egy csecsemőt; az ima értéktelenségén és a rákon poénkodott; és még arra is volt ideje a műsor nagyjából 1 órájában, hogy elmesélje, Isten vajon hogyan teremtette meg az AIDS-t – és mindezt akármilyen szörnyű beismerni, de valóban nagyon viccesen tette, és erre csak ő képes.

Ricky Gervais komédiájára jellemző, hogy bizonyos szinten egyszerre felháborító és tanulságos. Érezni a mondanivalóján, hogy ő egy rettenetesen intelligens ember, aki pontosan tudja, hogy mit és hogyan akar közölni velünk. Ő már évtizedek óta azon van, hogy lebontsa a tabukat, és ez most is sikerült neki, csak nem mindig érezte a határokat – de ettől függetlenül is rendkívül tartalmas gondolatokat közölt, amiken utána érdemes egy kicsit agyalni még a helyenként öncélúan gusztustalan stílus ellenére is.

Teljesen érthető, hogy sokan megorroltak a humoristára, hiszen valóban durva dolgokról beszél A természetfeletti és egyéb képtelenségek című stand-up különkiadásában, de őt egyáltalán nem fogja meghatni a rengeteg támadás, mivel pontosan tudja, hogy a komédia szubjektív, így ami egyeseknek sértő, az másoknak rendkívül vicces – vagyis: ízlések és pofonok, néha szó szerint.

Aki szeretne egy kis bűnös élvezetet, az mindenképp nézze meg Netflixen Ricky Gervais A természetfeletti és egyéb képtelenségek című alkotását, mert hiába lett polgárpukkasztó a felvétel, akkor is pokolian jót mulatunk rajta – feltéve, ha képes vagyunk nevetni olyan poénokon, amiken alapból „nem szabadna”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás