promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar Amerikai pite előzetese pia nélkül is a detoxba juttat
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyar vígjáték Amerikai pite-stílusban. Mi baj lehet?

Augusztus 4-én debütál az új magyar vígjáték, az Együtt kezdtük, aminek leírásáról és előzeteséről azonnal egy hazai kiadású Amerikai pite juthat az eszünkbe. A FOMO - Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne új rendezése egy felnövéstörténet lesz humorral, zenével, borral és balatoni életérzéssel átitatva.

A történet szerint Marci, Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Nóri, Benett és Geri utoljára az érettségi banketten látták egymást.  A legendás 12. c osztály oszlopos tagjait azóta a szélrózsa minden irányába repítette az élet. Tíz év után egyik osztálytársuk, a kedvenc volt tesitanáruk (Mucsi Zoltán) lányának esküvőjén jön össze megint a nagy csapat. Felidézni azt, ami volt és élvezni, hogy igazán semmi sem változott. Vagy mégis? Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet.

A 2021 nyarán és őszén forgatott vígjáték miatt a színészek és a stáb hetekre leköltöztek a Balatonra, de forgattak jeleneteket Budapesten és Londonban is. Az Együtt kezdtük főszerepeiben a Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói láthatóak.

Köztük a Katona József Színház Moszkva-Peking Transzszimfónia friss premierjében is játszó Jakab Balázs; a Vígszínházban futó Pál utcai fiúk musicalben közreműködő Kövesi Zsombor; a Szkéné Színházban bemutatott Kartonpapában színpadra álló Mosolygó Sára; a Pécsi Nemzeti Színházban bemutatott Bűn és bűnhődésben fellépő Lelkes Botond; illetve Koós Boglárka, aki legutóbb a Trafóban színpadra állított Az üvegbura című monodrámában lépett fel. Mellettük az Együtt kezdtük színész csapatát erősíti a Miskolci Nemzeti Színházban a Hermelin című darabban Tóth Hermint megformáló Mészöly Anna; a Gólem Színház színdarabjában, a Mundstock úrban is szereplő Hrisztov Toma; a budapesti Nemzeti Színházban látható Nagy Márk és a MU Színházban A nép ellensége című előadásban játszó Kanyó Kata.

Mellettük az örök tesitanár, Jani bá megformálójaként Mucsi Zoltán sziporkázik a filmben, a további szerepekben pedig Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László látható.

A film első előzetese alább nézhető meg.

Borítókép:  InterCom
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás